Josep Miquel Moya. Regidor-portaveu de BLOC-Verds: Compromís a Gandia.

Sembla que Torró ha vist eixa publicitat en què una dona avisa els seus veïns que va a fer una festa i, malgrat que estos li diuen que tot va malament, ella exigeix el dret a la “seua” festa.
I Torró se l’ha muntada este agost. Un festa senzilleta però sense perdre detall. I valenciana, molt valenciana. I respectuosa amb el medi i amb els animals. Per començar, una partideta al golf (però com que no tenim camp, pensa construir-ne un. On? On sempre l’ha volgut fer la dreta: a la marjal). Després a dinar una bona mariscada. Migdiada. Bous. Concert de Julio Iglesias. I, per acabar, unes quantes copetes al xiringuito que els ha muntat als seus amics amb els diners de tots. Sí senyor! Que, com diu la publicitat, “tot està malament”? No passa res, perquè ell pensa: “tengo derecho a mi fiesta”!

“Arturo, valiente, te van a querer”, li va dir Julio Iglesias, mentre mirava de reüll que no s’acostara cap agent judicial per lliurar-li la citació pel judici que té pendent per l’estafa de l’IVEX. Valent? Per dur-lo a cantar, potser? Poca confiança deu tindre en ell mateix. Al capdavall, tan se val que es guanyen o es perden diners. Julio cobra (i paga els impostos a Miami o vés a saber on) i Torró garanteix el ple regalant entrades a tort i a dret. A nosaltres no ens sembla que els concerts de Julio Iglesias i Tom Jones siguen “casus belli”. Són una activitat com una altra, tot i que estem convençuts que no salvaran el turisme ni el problema de l’estacionalització. Però seria bo que poguérem conèixer els resultats econòmics de l’activitat, de la mateixa manera que exigírem fa temps els del concert de Paulina Rubio programat pel PSOE. No exigíem, Bloc i PP, transparència?

Els bous ja són una altra cosa. Era precís? Ja sé que es va omplir i que, per sort, els bous no tenien tres orelles i dos rabos que, si no, se’ls tallen tots. Però estic convençut que si demà anunciem una decapitació pública al mig de la Plaça Major exhaurim les entrades. Per cert, Torró va pegar la “vuelta al ruedo, saludando al respetable”, al més pur estil “berlanguià”. Una altra vegada: era precís? Era precís veure l’alcalde de la nostra ciutat fent un ridícul tan espantós?

En fi: potser que Torró (mentre tanca la televisió pública, destrossa la marjal, privatitza les escoletes,…) “tenga derecho a su fiesta”. Però els ciutadans tenen dret a que resolga els seus problemes o els de la ciutat, que en són molts. I no sé si és compatible tanta festa amb la penosa situació econòmica que ell mateix admet i davant la qual, renuncien les empreses a prestar els serveis com el de parcs i jardins o s’anuncien contundents retalls pressupostaris. Una cosa sí que és certa. Ningú podrà acusar-lo de no ser un digne representant del PP: control dels mitjans de comunicació, accions contra el medi ambient, privatitzacions… I golf, bous, Julio Iglesias i chill-outs. Tot el reglament, xe!

PD.- Què trist, i clarificador, resulta veure a delegats i delegades del govern del PSOE justificant violentes càrregues policials, tant se val a Madrid o a Gandia!

*Article publicat hui a l’edició comarcal del diari Levante.