Davant la primera publicació del Butlletí d’Informació Municipal de l’Ajuntament de Gandia el Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís es mostra decebut, “perquè tornem al mateix que teníem el legislatura passada, però ara pagat directament per l’ajuntament”.

El regidor Facund Puig denuncia que es tracta, més que d’un servei públic d’informació a la ciutadania, d’un “publireportatge del Partit Popular i d’Arturo Torró pagat amb diners públics”. De fet, destaquen la gran quantitat de fotografies de l’alcalde. Per això, Puig mostra al seua sopresa i recorda el que va dir el portaveu del govern, Víctor Soler quan va anunciar el servei: “Es tracta d’un butlletí merament informatiu institucional sense cap pretensió política… No es tracta d’un mitjà de comunicació a l’ús, sinó d’un butlletí institucional, no del govern…”.

Els econacionalistes anuncien que demanaran el cost d’aquesta publicació que, a més a més, està escrita en castellà, incomplint la normativa municipal aprovada en 2004, la qual estableix els criteris de l’ús del valencià per part de l’Ajuntament de Gandia: “f.- Els fullets informatius, les pàgines webs, els anuncis i les publicacions es faran en valencià. Per a la promoció externa de la ciutat s’utilitzarà, a més del valencià, la llengua que en cada cas es considere adient”.  Així, consideren que aquesta es una mostra més del menyspreu cap a la nostra llengua “que es trasllada sistemàticament a un segon pla. Malauradament, aquesta és una pràctica que es repetia la  darrera legislatura. Així ho hem denunciat moltes vegades durant aquest anys. El valencià s’està convertint en una llengua per a traduccions posteriors. ¿Quin exemple de normalització lingüística i de civisme hem de donar a la ciutadania si l’administració local és la primera en incomplir les seues normatives?”

Per al BLOC-Verds: Compromís en època d’austeritat una publicació d’aquestes característiques, “convertida en un NODO i on la participació de l’oposició és anecdòtica front a l’allau de fotografies de l’alcalde“ és innecessària. A més a més, s’estan “començant a repetir esquemes de conducta que tant vam criticar, també el PP, la legislatura passada”.