Els econacionalistes mostren la seua preocupació davant les darreres notícies aparegudes sobre l’autorització de prospeccions petrolieres a les nostres platges.

El diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, ha preguntat el nou govern què en pensa fer en ambdós casos: si autoritzarà la sol·licitud pendent de resoldre i si pensa revocar la que ja està concedida.

El Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís de Gandia, davant les darreres notícies aparegudes sobre l’autorització de prospeccions petrolieres a les nostres platges, vol manifestar la seua preocupació, tot i que, en estos moments, l’única variació ocorreguda haja estat el traspàs de drets de la companyia original (Medoil PLC) a la seua filial espanyola (Capricorn Spain Limited).

Per tant, a hores d’ara, la situació administrativa continua sent la que era: una autorització feta (de prospeccions a la mar), que és la que s’ha traspassat, i una demanda en estudi però no resolta encara (de prospeccions en terra) anomenada “Polifemo”, efectuada per l’empresa Oil and Gas Capital S.L., publicada en el BOE de 10 de gener de 2011.

Al País Valencià, el govern de la Generalitat, del PP, es va oposar (fins i tot va acudir al Suprem, per un conflicte de competències) tant a l’autorització ja realitzada com a la sol·licitud en curs. I a Gandia, tots els partits polítics (després d’inicials titubejos per part d’alguns) ens posicionàrem en contra, òbviament.

Des de Compromís entenem que l’anterior ferotge oposició del PP pot obrir un badall d’esperança, si actuen en conseqüència, donat que, ara, és el partit que governa l’estat.

Per això, el diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví, ha preguntat el nou govern què en pensa fer en ambdós casos: si autoritzarà la sol·licitud pendent de resoldre i si pensa revocar la que ja està concedida.

D’altra banda, el Grup Municipal ha demanat la constitució de la Comissió de Seguiment, que es va crear a instàncies seues, formada pels grups polítics, la Confraria de Pescadors i la Federació de Veïns, per veure què podem fer en este nou panorama polític que, tornem a repetir, ens hauria de ser favorable en este tema.