Compromís dóna suport a la proposta de la Defensora del Poble en funcions i de Govern Obert i demana al Ministeri de Justícia la inclusió del balafiament dels diners públics en el Codi Penal.

LORENA MILVAQUES: “D’aquesta manera, estarem garantint que els diners de totes i tots arriben a la seua destinació, és a dir, garantirem la continuïtat i la qualitat dels serveis bàsics que presten les diferents administracions públiques”.

GANDIA, 20 de gener de 2012.

Darrerament, la ciutadania està assistint amb molta preocupació a tot un conjunt de retallades des de les administracions públiques que afecten els pilars bàsics de l’Estat del Benestar, com ara en educació, sanitat… També s’està posant en greu perill el poder adquisitiu de la ciutadania amb l’augment d’impostos com l’IVA, l’IBI, l’IRPF, la congelació del salari mínim interprofessional, mentre les xifres d’atur continuen augmentant… Unes mesures que considerem injustes perquè no discriminen en funció del nivell de renda de les persones, per exemple.

El Govern central i el de la Generalitat justifiquen aquestes retallades emparant-se en la greu crisi econòmica, quan és sabut per tothom que bona part de la culpa de la situació actual l’hem de buscar en la mala gestió, el malbaratament durant els anys de bonança de milions d’euros en projectes que de vegades solament cercaven el lucre polític, quan no personal. Diners públics que pertanyen, no ho oblidem mai, a la ciutadania i que no han estat destinats a sufragar els serveis que han de prestar els governs.

En aquest sentit, la Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Pla, va sol·licitar al Ministeri de Justícia, el passat 15 de setembre, que “estudie amb tota serietat i rigor la inclusió del balafiament públic en el Codi Penal”. També s’ha encetat una campanya ciutadana de suport promoguda per Govern Obert perquè es considere el balafiament dels diners públics com una manera de corrupció i, per tant, inacceptable i punible en qualsevol context social i econòmic.

En definitiva, des del BLOC-Verds: Compromís també creiem que el balafiament dels diners públics pot considerar-se un tipus de corrupció i, com a tal, el govern central ha de mamprendre les mesures eficaces per tal d’evitar-ho. D’aquesta manera, estarem garantint que els diners de totes i tots arriben a la seua destinació, és a dir, garantirem la continuïtat i la qualitat dels serveis bàsics que presten les diferents administracions públiques.