Segons la Conselleria, les ajudes a l’escolarització infantil es concediran en funció de les rendes de les famílies. “La qual cosa vol dir que eixa ajuda deixarà de tindre el caràcter universal que hui en dia té.”

Els pares i les mares en un any poden passar de pagar 75 euros al mes que paguen actualment pel servei a quantitats que, en el cas dels alumnes d’1 a 2 anys, poden arribar a ser de 225 euros i en el cas del tram de 0 a 1 any superar els 280 euros.

Pel que fa a la falta d’informació sobre la privatització de les Escoles Municipals Infantils, Lorena Milvaques acusa el govern del PP de “jugar amb la gent, amb els pares i mares per un costat, però també amb les mestres i les educadores, i entenem que no és ni just, ni molt menys moral.”

GANDIA, 15 de febrer de 2012
El regidor del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig ha mostrat aquest amtí la seua preocupació després de conèixer la intenció de la Conselleria d’Educació de canviar, per al curs pròxim, la manera d’assignar les ajudes a les famílies que tenen xiquets i xiquetes escolaritzats en escoles infantils. I és que Maria José Català afirmava que es revisarà la manera com s’assigna actualment el bo infantil. Segons la Consellera, les ajudes a l’escolarització infantil passarà a concedir-se en funció de les rendes de les famílies. La qual cosa vol dir que eixa ajuda deixarà de tindre el caràcter universal que hui en dia té. Puig ha recordat que, actualment, els alumnes escolaritzats en escoles infantils reben de l’administració autonòmica:

164€ al mes si estan escolaritzats de 0 a 1 any.
99€ al mes si estan escolaritzats d’1 a 2 anys.
65€ al mes si estan escolaritzats de 2 a 3 anys.

Cal tindre en compte que, actualment, estes quantitats les ingressa directament la Conselleria d’Educació a l’Ajuntament com si es tractara d’una subvenció. A més, la Consellera va afirmar que estan estudiant la possibilitat que eixes ajudes arriben directament i nominalment a les famílies, com es fa en altres comunitats autònomes.

“De fer-se realitat eixe anunci, tindrem un doble problema:
O bé l’Ajuntament veurà com disminueix de forma dràstica la quantitat de diners que l’administració autonòmica dedica a subvencionar l’educació infantil i, per tant, haurà d’incrementar les aportacions que realitza a les escoletes infantils municipals.
O bé la quantitat que hauran de pagar les famílies que no tinguen dret a l’ajuda de la Conselleria per l’educació infantil dels seus fills i filles s’incrementarà d’una manera salvatge.”
D’esta manera i, segons denuncia Compromís, part dels pares i mares que porten els seus fills i filles a les escoletes infantils veuran com en un any poden passar de pagar 75 euros al mes que paguen actualment pel servei a quantitats que, en el cas dels alumnes d’1 a 2 anys, poden arribar a ser de 225 euros i en el cas del tram de 0 a 1 any superar els 280 euros. “En qualsevol cas, es tracta d’uns preus totalment desmotivadors perquè les famílies en un moment de crisi econòmica duguen els xiquets i xiquetes a les escoles infantils i un autèntic desastre per aquells que concebem l’etapa de 0 a 3 anys com un període fonamental en el procés d’aprenentatge de les criatures. Tot fa pensar que el PP local i autonòmic s’ha posat d’acord per a destrossar el model d’educació infantil universal i de qualitat per la qual almenys alguns continuem apostant.”

Per la seua banda, l’assessora del BLOC-Verds: Compromís i secretària Local del BLOC-Compromís, Lorena Milvaques ha lamentat l’opacitat amb què el govern municipal està duent el procés de privatització de les escoletes “i més quan fa ja 8 mesos des que s’anunciara i es marcara com a data per a tindre redactat el plec de condicions el mes de gener de 2012, i anem pel segon regidor encarregat del Departament d’Educació que afirma no tindre suficient informació sobre l’assumpte. Tots escoltarem ahir la nova regidora d’Educació, davant la petició de més informació per part del pares i mares dels alumnes de les escoletes, reconèixer no tindre suficient documentació sobre els termes de la privatització, i tot això desprès d’haver-se produït ja diverses reunions entre pares i mares i els representants municipals per tractar esta qüestió.”

Per això, des de Compromís es pregunten de què han servit els encontres, si a dia de hui, els pares i les mares continuen sense saber quines seran les noves condicions de les escoletes “i la regidora d’educació, responsable de la privatització, no té cap tipus de documentació al respecte.”

És en este sentit, que el Grup del BLOC-Verds: Compromís, pensa que el que s’està fent per part del Govern del PP en esta qüestió és “jugar amb la gent, amb els pares i mares per un costat, però també amb les mestres i les educadores, i entenem que no és ni just, ni molt menys moral.”.

Per a Milvaques és molt greu que a hores d’ara no es sàpiga:
Quin serà el cost real (no apreciacions) de l’educació a les escoletes infantils?
Quina serà la qualificació del personal docent?
Quines capacitats hi haurà per aula?
Que passarà amb el personal docent actual?
Quines seran a partir d’ara les condicions laborals de les treballadores?

“I més, quan  els representants del Departament d’Educació i el Sr. Alcalde, porten ja molt de temps parlant i defensant la privatització davant les demandes del nostre Grup del BLOC-Verds: Compromís de continuar en un sistema públic d’educació infantil que fins ara ha funcionat magníficament,  basant-se únicament en termes econòmics, i ara afirmen no tindre suficient documentació per explicar-la.”