El Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia va presentar al Ple d’ahir, sense èxit, una moció que recollia el contingut d’una carta enviada pels sindicats amb representació en la Mesa General de Negociació de l’Administració autonòmica (UGT, CCOO, CSI-F, FSES i Intersindical Valenciana) a l’Alcalde de Gandia, Arturo Torró per informar-lo de la situació generada amb l’aprovació i publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del Decret llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit en la Comunitat Valenciana.

En la carta, els sindicats fan un repàs a la situació generada als distints serveis de l’administració autonòmica després de l’aplicació de les mesures contemplades a l’esmentat decret.

Concretament, es denuncien:

En l’Administració de Justícia: la no creació de jutjats nous, a pesar d’estar autoritzats pel Govern Central, la supressió de reforços i la minoració de mitjans materials, problemes que, de manera reiterada, heu denunciat els mitjans de comunicació que estan produint-se a Gandia.

El retall en l’horari laboral del personal interí produirà un perjudici als treballadors i treballadores, una reducció de l’horari d’atenció al públic i una ralentització en la resulució d’expedients. Hui els mitjans de comunicació arrepleguen la denúncia que els tràmits del registre civil de Gandia es demoren 8 mesos per la falta de personal.

En ensenyament públic, ja coneixem els efectes en els centres escolars de la nostra ciutat que es traduïxen en retalls per a pagar la substitució del professorat que està de baixa o que s’ha jubilat, falta d’inversió en centres escolars, retards insostenibles en el pagament de les assignacions de la Conselleria al manteniment de centres que en alguns casos ha arribat a afectar, fins i tot, la compra de paper higiènic…

En sanitat, el decret provocarà una reducció de personal, el tancament de centres de salut en caps de setmana (amb els consegüents increments del temps d’espera i la necessitat de fer desplaçaments a altres centres de saluts més allunyats i que estaran col·lapsats…) i increment de les llistes d’espera.

Al final de l’escrit, els sindicats que el firmen proposen a l’alcalde que el Ple de l’Ajuntament adopte una resolució en contra de l’esmentat decret i l’envie al Govern Valencià i als mitjans de comunicació.

Com era d’esperar, la majoria absoluta del PP, va impedir que s’aprovés la moció.