Els econacionalistes critiquen la falta de sensibilitat de l’alcalde i li recorden que ha de governar per a totes i tots, també per als qui denuncien el maltractament animal als espectacles taurins.

FACUND PUIG: “La nostra ciutat no té cap tradició en eixe sentit i  no té cap justificació. A més, la ciutadania, cada volta més, es manifesta en contra d’este tipus d’espectacles perquè no els senten com a part de la seua cultura. A ningú se li escapa, que un país modern, sostenible, culte i solidari no es pot permetre mantenir estes activitats contràries a la sensibilitat i al respecte per la vida.”

Gandia, 9 de maig de 2012.- Per al BLOC-Verds: Compromís l’anunci de la celebració de la Fira Taurina no és cap novetat, però lamenten que lluny de rectificar (després de comprovar el rebuig social que va provocar la correguda de bous de l’estiu passat) l’alcalde de la ciutat continue apostant per un “turisme de sang”, és a dir, “promocionar la nostra ciutat a costa del maltractament d’animals  o de persones, en el cas de la recent exhibició de boxa o l’anunci d’espectacles que també fomenten la violència com la lluita de gladiadors…”.  
Per a Compromís és indignant que el govern pense que els esdeveniments que ajudaran “teòricament” a fomentar l’arribada de nous turistes a Gandia s’han de basar en espectacles com les corregudes de bous “en què es maltracta de manera innecessària uns animals als quals se’ls acaba matant. En una societat avançada com la nostra, qualsevol tipus de maltractament innecessari dels animals hauria d’estar prohibit.”
El regidor, Facund Puig ha assegurat que en el cas de la ciutat de Gandia no es pot apel•lar en defensa d’este tipus d’espectacle l’existència de cap tradició existent des de temps immemorials. “La nostra ciutat no té cap tradició en eixe sentit i encetar-la ara no té cap justificació.”
Puig ha recordat com la ciutadania, cada volta més, es manifesta en contra d’este tipus d’espectacles perquè no els senten com a part de la seua cultura, com van demostrar les mobilitzacions de protesta l’estiu passat. “A ningú se li escapa, que un país modern, sostenible, culte i solidari no es pot permetre mantenir estes activitats contràries a la sensibilitat i al respecte per la vida.” En aquest sentit ha lamentat la falta de sensibilitat de Torró i li ha recordat “que un alcalde ha de governar per a tota la ciutadania, també per als que rebutgem qualsevol tipus de violència”.
Cal recorda que el Grup Municipal del Bloc-Verds Compromís va presentar l’any passat, sense èxit, una moció per tal que la corporació:
1.- Declarés la ciutat de Gandia antitaurina i respectuosa amb els drets dels animals.
2.- Prohibís dins del nostre terme municipal qualsevol activitat violenta contra els animals.
3.- Prohibís l’exhibició pública de cartelleria que incite a la violència contra els animals.
Finalment no va prosperar,  perquè el PP va votar en contra. El PSOE va donar llibertat de vot als seus regidors/es: Set van votar a favor i tres es van abstenir.