“Víctor Soler només parla i parla des de la seua xulesca talaia”

Compromís per Gandia contesta al portaveu del Govern sobre la piscina del Grau.

JOSEP M MOYA: “Nosaltres no ho sabem tot, però sembla que el Sr. Soler no sap res de res, ni li interessa documentar-se: només parla i parla des de la seua xulesca talaia”.

El govern del PP ha anunciat el rescat de la concessió de la Piscina del Grau per mutu acord amb l’empresa.

Val a dir que ens semblava del tot imprescindible una actuació municipal davant de les nombroses queixes dels usuaris pel mal funcionament de la instal·lació, sobretot pel que fa a la temperatura de l’aigua però també al manteniment en general, i davant dels crits d’auxili de l’empresa que han estat obviats per l’actual govern del PP.

Però el rescat de la concessió potser semble excessiu, tot i que esperarem a conéixer en detall (si és que se’ns dóna) l’acord subscrit, del que, fins ara, no tenim cap constància.

Pel que sembla, la gestió de la piscina ja no era rendible. Ha estat, per tant, una aposta empresarial que no ha eixit bé. Però ens resulta curiós que el PP acuse el PSOE i el BLOC d’esta falta de rendibilitat.

La concessió de la piscina es va realitzar en un concurs públic i en base a una determinada oferta que, com en qualsevol concessió, va realitzar l’empresa després de la seua pròpia anàlisi econòmica i de previsió d’ús de les instal·lacions. Si les coses no li han anat com preveien no és responsabilitat de l’ajuntament, com tampoc ho haguera sigut si l’ocupació haguera superat les expectatives. És el que es diu “risc i ventura” del concessionari, que sembla ignorar el primer tinent d’alcalde Víctor Soler, cosa ben perillosa per a un gestor públic.

Resulta difícil esbrinar les causes per les quals aquelles previsions inicials no s’han acomplit. És cert que algunes decisions municipals tenen molt a veure, com, per exemple, la falta d’acabament de la urbanització de Les Foies i el parc esportiu on s’ubicava la piscina o la construcció del centre esportiu del Parc del País Valencià. D’altres, però, potser hagen estat sobrevingudes, com la pròpia crisi econòmica que ha fer retraure’s de la seua utilització a moltes famílies.

Però on, sens dubte, no hi ha cap responsabilitat és en l’acte de l’adjudicació de la concessió perquè l’ajuntament la va adjudicar a l’oferta més avantatjosa, realitzada per la pròpia empresa en base a les previsions inicials d’un estudi de viabilitat acceptada per ella.

D’altra banda, li recordem al Sr. Soler que la construcció de la piscina començà en el 2007 i fou inaugurada en octubre del 2008, quan el Bloc ja no formava part del govern. En totes les decisions posteriors no hem pogut intervindre.

Al mateix temps, li demanem al Sr. Soler que ens facilite tota la informació referent i, ben especialment, la carta en què assegura crítiques de l’empresa cap a nosaltres, de la que dubtem seriosament i esperem que no siga una mentida més de la falta d’escrúpols del Sr. Soler, al qui li recomanem que ajuste a la veritat les seues declaracions. Veritat i prudència, perquè el temps també ens permetrà revisar algunes de les seues decisions.

Foto: Safor Guia

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *