A la primera reunió, la comissió de seguiment  acorda continuar treballant perquè es retiren les autoritzacions i no es concedisquen més.

A proposta de Compromís, el moviment ecologista també estarà representat al grup de treball, juntament veïns, pescadors, empresaris i partits polítics.

Gandia, 5 de juny de 2012.- El portaveu del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya ha mostrat la seua satisfacció després que la Comissió de Seguiment de les prospeccions petrolieres, creada a instàncies dels econacionalistes, acordara ahir per unanimitat de tots els membres (PP, PSOE, BLOC-Compromís, FAES, Comfraria de Pescadors i Federació de Veïns) manifestar, novament, el seu rebuig a les prospeccions petrolieres front a les nostres costes, “perquè continua sent un perill real, cada vegada més real i pròxim que ens amenaça des del punt de vista mediambiental, turístic i econòmic.”

Moya ha explicat que la comissió treballarà en dues vies. Per una banda, la jurídica, perquè tan la Generalitat com l’Ajuntament de Gandia mantinguen els recursos interposats. I d’altra, la política. “Cal demanar a la Generalitat i al Ministeri que revoquen el permís concedit i no autoritzen la sol·licitud d’una nova prospecció. Es parla que els treballs podrien iniciar-se a l’octubre i no sabem si necessiten d’un estudi d’impacte mediambiental…”.

D’altra banda, a proposta de Compromís, la comissió municipal també inclourà un representant del moviment ecologista, en aquest cas, Xavier Ródenas, conegut activista i coordinador del Fòrum XXI.

“Esperem que la comissió es reunisca les vegades que calga i no funcione a impulsos o apretons polítics, segons s’estiga en el govern o en l’oposició (en referència als posicionaments canviants de PSOE i PP)”.