Gandia, 15 de juny de 2012.- Els regidors del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya i Facund Puig s’han reunit aquest matí amb els membres del Sindicat de Jubilats i Pensionistes de CC.OO de Gandia per tal d’explicar-los quin és el seu posicionament pel que fa al Pla d’Ajust aprovat pel govern local, entre altres temes d’actualitat.

Així, Moya ha comentat algunes de les mesures que el PP posarà en pràctica els pròxims 10 anys i que “no s’expliquen o s’amaguen” a la ciutadania, com ara la pujada d’impostos com l’IBI “un 36 per cent en 5 anys, de tal forma que un ciutadà/ana que paga hui 500 euros de contribució acabarà pagant 750 euros l’any 2017”.

Un altre dels increments destacats és el que afecta a l’impost de vehicles que experimentarà un augment del 50% en 5 anys. “A més a més, se supremeixen exempcions i bonificacions fiscals a jubilats i altres sectors socials desafavorits, s’augmenten els preus públics del transport urbà, les escoletes infantils, els serveis esportius i culturals…”. El portaveu de Compromís també ha explicat l’augment de les taxes i tarifes de l’aigua, el fem i l’ocupació de la via pública…. “I mentre es demana a la gent que ens ajustem el cinturó, el govern es gasta 6 milions d’euros en comprar un centre comercial a la platja per a fer boleres o al voltant de 3 milions en adquirir l’edifici de la Citroën, la construcció de Maremàgnums, bous, concerts de Julio Iglesias…”.

Per la seua banda, Facund Puig ha altertat de l’alarmant increment de personal contractat ‘a dit’ per la seua afinitat al PP o ser familiars i/o amics dels populars “al temps que es tira al carrer treballadors/es de l’ajuntament, com els de Gandia TV, les escoletes infantils…”.

Puig també ha denunciat la possible duplicitat “de dubtosa legalitat” del rebut del fem, ja que l’ajuntament estaria cobrant per serveis com la transferència o el tractament dels residus que, a partir de juliol, gestionarà el Consorci de Residus i, per tant, “tornarà a cobrar el consorci el mes d’octubre-novembre. És a dir, que la ciutadania pagaria dues vegades pel mateix servei”.