Josep Miquel Moya demanarà al Ple de hui un minut de silenci en memòria del primer regidor nacionalista a Gandia.

El funeral està previst a les 17 hores, al Tanatori Mondúver de la ciutat.

JOSEP M MOYA: “Paco s’ha caracteritzat per la seua fermesa en la defensa de les seues conviccions ideològiques però, també, pel seu inquebrantable tarannà democràtic i la lluita, com a advocat, pels drets de les treballadores i treballadors”

Gandia, 13 de setembre de 2012

El nacionalisme està de dol. Gandia donarà l’últim adeú esta vesprada a qui fòra el primer regidor nacionalista, Paco Candela (1937). Des del Col·lectiu Local del BLOC-Compromís s’ha destacat la trajectòria política i social de l’històric nacionalista, així com el seu compromís amb la seua ciutat i el País València.

En les llistes de Esquerra Unida de Gandia, partit nacionalista local que, juntament amb altres, formaria després la Unitat del Poble Valencià, Paco Candela fou elegit a les primeres eleccions democràtiques de 1979 juntament amb Cebrià Molinero, sent tinent d’alcalde “i caracteritzant-se per la seua fermesa en la defensa de les seues conviccions ideològiques però, també, pel seu inquebrantable tarannà democràtic”.

La seua trajectòria política venia de lluny, però. Fundador de Nova Germania, l’antic MDPV (Moviment Democràtic del Poble Valencià) i militant del PSAN fins la seua mort, “fou un dels polítics valencians que més va reeixir en la lluita antifranquista i nacionalista.”

En l’àmbit professional també fou un advocat de prestigi i, sobretot, un referent com a laboralista en defensa dels drets dels treballadors i de les treballadores.

“El col·lectiu nacionalista de Gandia i del País Valencià et trobarem a faltar.”

NOTA IMPORTANT: La foto no es pot reproduir sense que aparega al peu de foto: imatge cedida per l’Arxiu Municipal de Gandia.