Moya considera ‘indecent’ que aparega el nom de Ripoll i el seu al ‘cas Innova’

L’ex regidor de Compromís exigeix  a l’alcalde que aclarisca públicament que els consellers de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia en representació del Bloc votaren sistemàticament en contra de la gestió del projecte de l’edifici Innova, a l’igual que el representant del PP, Javier Reig.

JOSEP MIQUEL MOYA: “Si Torró és una persona decent, que isca públicament a dir que eixos “justos por pecadores” de què parlava som nosaltres, els membres del Consell d’Administració en representació del Bloc perquè ell sap perfectament que nosaltres no tenim res a veure amb la gestió de l’Innova. Així que li demanem que demostre eixa decència i eixa valentia de la que fa gal•la aclarint açò públicament i us convide als periodistes a que li ho pregunteu directament”.  

Gandia, 26 d’octubre de 2012._

L’ex regidor del BLOC-Compromís, Josep Miquel Moya ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació, després que el seu nom i el d’Emili Ripoll aparegueren relacionats amb el cas Innova, pel fet d’haver format part del Consell d’Administració d’IPG. “He estat valorant eixir públicament, ja que jo ja no tinc la condició de regidor i, finalment, ho he considerat convenient perquè em sembla una autèntica indecència “.

Pel que fa a la gestió del projecte i les possibles irregularitats que denuncia el PP, Moya no s’ha aventurat a dir si s’ha comés delicte, però ha assegurat que l’única cosa evident és que l’edifici no està construït i a l’empresa no se li va pagar. “Val a dir que en un Consell d’Administració presidit ja pel Sr. Torró el Sr. Orengo va explicar que no se li va pagar per un problema administratiu, concretament perquè no estava aprovat un modificat del projecte. Crec que el que cal averiguar és si IPG comptava o no físicament amb els diners de la subvenció: el Sr. Torró diu que no, el Sr. Orengo i el Sr. Mut diuen que sí.”

A l’ex edil li sembla correcte que s’investigue per aclarir-ho, de la mateixa manera que els agradaria que s’investigara qualsevol cosa dubtosa, d’abans i d’ara. Altra cosa diferent, afirma, és si ha de ser via denuncia a la Fiscalia o altre mètode. “Molt segur s’ha d’estar per acudir a la Fiscalia i convertir la política de Gandia en un aparador d’acusacions i sospites”.

Compromís continua dient dues coses:

1a: que la gestió d’IPG, almenys pel que fa a informació a l’oposició, va ser nefasta i aquell instrument que havia d’aprofitar per guanyar eficàcia i eficiència ha estat, com ja advertírem des del primer dia, un lloc per a l’opacitat i la fugida del control polític i funcionarial i espai de volantins arriscats. Ara: d’ahí a delictes hi ha un bon tros, que, en tot cas, s’haurà de demostrar

2ª: hem lamentat i lamentem que Gandia no puga comptar amb una idea com la de l’Innova, un lloc per a la investigació i el desenvolupament que ens hauria ajudat molt en moments de crisi. Però la megalomania va guanyar a alguns, que abocaren tot el caldo en el continent (amb arquitectes estrella inclosos) i ens hem quedat sense el contingut

I, pel que fa a la participació dels consellers del Bloc en el projecte Innova, Moya ha estat molt rotund: “Cap, ja ens hagués agradat haver estat informats i haver pogut participar en l’anterior legislatura en les qüestions de ciutat. Nosaltres, tant Emili Ripoll com jo, érem membres del Consell d’Administració en representació del Bloc (en l’oposició). I, juntament amb Javier Reig, al qui se l’eximeix de cap responsabilitat, ens passàrem els quatre anys denunciant l’opacitat d’IPG i reclamant informació”.

El vot a favor del Bloc en l’expedient de l’Innova es va limitar als contractes per fer-lo possible, que no es qüestionen, ja que de la gestió diària, posterior, van estar sempre al marge. Tant és així, que ha demostrat amb documentació que van votar en contra dels comptes anuals, del balanç econòmic i de l’informe de gestió dels anys 2008, 2009, 2010 i 2011. “Difícilment, per tant, podem avalar ni ser responsables d’una gestió sobre la que votem en contra. I (i açò per a mi és el més greu) d’això són plenament conscients tant el Sr. Torró com el Sr. Reig”.

Per això, considera indecent que apareguen els seus noms. En aquest sentit, ha reclamat a l’alcalde que “si és una persona decent, isca públicament a dir que eixos “justos por pecadores” de què parlava som nosaltres, els membres del Consell d’Administració en representació del Bloc perquè ell sap perfectament que nosaltres no tenim res a veure amb la gestió de l’Innova.”

Finalment, li exigeix a Torró que demostre “eixa decència i eixa valentia de la que fa gal•la” aclarint açò públicament i ha convidat els periodistes a que li ho pregunten directament.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *