Compromís instarà la ciutadania a reclamar la devolució de la taxa del fem

El consorci va rebutjar ahir les al·legacions presentades per Gandia.

Facund Puig assegura que “si el tribut es fa realitat i l’Ajuntament no actua d’ofici, instarem el veïnat a  que reclame”.

Gandia, 28 de desembre de 2012.-

El Grup Municipal de Bloc-Verds: Compromís instarà la ciutadania de Gandia a reclamar la devolució dels tributs del fem, si finalment el Consorci de Residus cobra per aquest servei als veïns de la ciutat, i en el cas de que l’Ajuntament no actue d’ofici davant aquesta circumstància.

Després de la reunió d’ahir del Consorci de Residus de l’Àrea de Gestió tot pareix indicar que aquest pagament serà una realitat, doncs aquest organisme va desestimar les al·legacions presentades per part de l’Ajuntament de Gandia.

Segons explica el regidor del BLOC, Facund Puig, aquesta desestimació es traduirà en que en els pròxims dies el consorci començarà a notificar als propietaris de vivendes de Gandia les quantitats que hauran de pagar pel tractament del fem durant la segona meitat de l’any que acaba: “Això és el que està passant als altres pobles de la comarca. I si Gandia no ha vist acceptades les al·legacions que presentava serà inevitable que el consorci cobre les quantitats que té estipulades.”

Dues seran les conseqüències derivades de tot aquest assumpte, assenyala Puig:  “D’una banda es visualitzarà l’incompliment d’una altra promesa d’Arturo Torró que ha assegurat reiteradament que els ciutadans no pagarien l’exercici 2012 al consorci. I d’una altra, l’Ajuntament de Gandia hauria comés una il·legalitat per cobrar el 77 euros de la taxa de fem corresponent al 2012”.

I és que la llei no permet que dues administracions cobren al ciutadà dues vegades per un mateix concepte.

Això vol dir que quan el Consorci inicie la notificació de l’obligació del pagament, l’Ajuntament hauria de retornar als ciutadans els 77 euros cobrats il·legalment. En aquest cas, si el consistori municipal no actua d’ofici Compromís instarà la ciutadania a que inicie  les oportunes reclamacions per tal que els tornen les quantitats cobrades il·legalment.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *