El BLOC-Compromís diu que l’alegria ha de ser moderada per tres motius: perquè el descens ha sigut generalitzat en tota la comarca; la gran majoria han sigut contractacions directes de l’Ajuntament i finalment perquè, si es compara amb el mateix mes de l’any passat, el nombre d’aturats a la ciutat és de 800 persones més.

El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís vol expressar la seua alegria per la baixada de l’atur en Gandia -306 persones han trobat treball segons el Servef-. No obstant, assegura que cal fer algunes matisacions a aquestes dades positives de les que ha presumit recentment el govern municipal.

Així ho explicat el regidor del BLOC-Verds Compromís, Facund Puig: “Ens alegrem molt de que per primera vegada en molts mesos hagen descendit les dades de l’atur a Gandia. No obstant, trobem que aquesta alegria ha de ser mesurada perquè les dades no són tan bones com s’ha assegurat”.

Puig apunta, concretament, tres matisacions a les dades positives de l’atur. “En primer lloc, cal recordar que en desembre s’ha produït una baixada generalitzada a tota la comarca de la Safor”.

A més a més, prossegueix Puig, “la gran majoria d’aquestes contractacions són temporals, amb una durada de tres mesos i les ha fet directament l’Ajuntament de Gandia. Es tracta de treballs a mitja jornada i amb una retribució escassa”.

Finalment, el regidor de Compromís, s’ha referit a la comparació amb el mateix període de l’any anterior, per a puntualitzar aquestes dades: “Si veiem les xifres de l’atur a desembre de 2011 i les comparem amb el mateix mes de 2012, trobem que a la ciutat hi ha 800 persones aturades més”.