Presentarà una moció al pròxim Plenari Municipal on també exigirà la construcció del Palau de Justícia de Santa Anna.

Gandia, 23 de gener de 2013.-
Després de conèixer pels mitjans de comunicació l’anunci del conseller de Governació i Justícia, Serafí Castellano, de que no demanarà al Ministeri la creació de 10 nous jutjats al País Valencià -entre ells els de Gandia-, el Grup Municipal del Bloc-Verds: Compromís demana la reconsideració d’aquesta postura per a que finalment es puguen construir els jutjats de Primera Instància i de lo Penal que s’havien promès a la nostra ciutat. El grup ho farà mitjançant una moció que es presentarà al pròxim Plenari Municipal.

Així ho ha manifestat el regidor del Bloc-Verds, Facund Puig, qui apunta que “és ineludible que la ciutat reaccione davant aquesta mesura del Executiu valencià, perquè aquests jutjats són una necessitat i una vella reivindicació que no podem permetre que es convertisca en una altra promesa incomplerta”.

Puig ha recordat que degut a la crisi econòmica i a les retallades a les institucions públiques “els jutjats compten amb unes dolentes condicions per a desenvolupar la seua tasca, un fet que repercuteix tant en els treballadors com en els usuaris”.

Per tot això, explica el regidor econacionalista, “exigirem també al Plenari la construcció del nou Palau de Justícia de Santa Anna que es va prometre quan va començar la nova urbanització d’aquest barri”.

De fet, la imminent creació d’aquesta infraestructura va ser un dels anuncis més repetitius a la campanya electoral del Partit Popular i un dels motius per al malaurat enderrocament de l’Alqueria de Romaguera.