Gandia no viu aïllada dins de la comarca. És el centre de molts dels organismes i serveis que atenen la totalitat dels habitants de la resta de la Safor.

lorenamilvaques_facundpuig2012b

El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha escoltat amb estupor l’anunci realitzat hui per l’alcalde de Gandia en afirmar que la nostra ciutat abandona la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

El nostre grup municipal qualifica la decisió de Torró d’unilateral, desmotivada, salvatge i irracional. L’alcalde de Gandia s’ha deixat portar, en prendre una decisió d’esta envergadura, per una altra de les eixides de to que el caracteritzen.

Gandia, capital de la comarca de la Safor, no pot abandonar de la manera que pretén Torró l’únic òrgan que materialitza eixa capitalitat.

Gandia no viu aïllada dins de la comarca. És el centre de molts dels organismes i serveis que atenen la totalitat dels habitants de la resta de la Safor.

Arturo Torró és un prepotent que pensa que pot fer el que li done la gana i es comporta com un consentit que pensa que sempre se n’ha d’eixir en la seua. Considera que té la veritat revelada i que la resta de persones, organismes o institucions són uns titelles que estan al seu servei. El conflicte últim amb la Mancomunitat arranca precisament en comprovar el sàtrapa de Torró que la Mancomunitat no es plega a les seues exigències il·legals.

L’Ajuntament de Gandia no pot abandonar tan alegrement la Mancomunitat. Per diverses raons, a més de les ja apuntades:

1.- Perquè continua devent una quantitat elevada de diners a l’ens comarcal (372.000€ d’endarreriments; 92.000€ de la quota ordinària del 2012; 13.000€ de quotes pels serveis prestats) i els estatuts de la Mancomunitat prohibixen que qualsevol poble abandone la institució si prèviament no ha pagat tots els deutes.

2.- Perquè, si l’Ajuntament de Gandia se’n va de la Mancomunitat, haurà de pagar, d’acord també amb els estatuts de l’ens, tota la despesa generada per l’abandonament (bàsicament l’acomiadament de treballadors que prestaven els serveis que Gandia ara no utilitzarà).

3.- Perquè, amb l’abandonament, els ciutadans de Gandia es veuran privats de molts dels serveis que està prestant l’ens comarcal i que, des d’un punt de vista social són imprescindibles per a molts usuaris de la nostra ciutat (Centre d’Atenció Primerenca, Centre de la Banyosa per a persones en tercer grau, Centre d’Ocupació per a persones amb minusvalideses de l’Alqueria de la Comtessa, Gabinet Psicopedagògic, Circuit cultural, Ruta dels Porrats…).

Evidentment, els regidors del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia votaran en contra d’esta proposta descabellada, però al mateix temps volen fer públic que promouran, animaran i secundaran totes les mesures de protesta que les persones afectades per esta decisió decidisquen dur a terme.