Facund Puig i Lorena Milvaques demanen el retorn d’aquest  percentatge de les seues nòmines que es venia destinant a una partida que ha estat eliminada pel Govern del PP als pressupostos de 2013. D’aquesta manera, podran destinar-lo ells mateixos, a fins socials.  

Gandia, 8 de març de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís es va assabentar ahir a la Comissió d’Hisenda que el Govern Municipal de Gandia ha decidit eliminar la partida del 0’7% destinada a fins socials. Així ho va confirmar el regidor d’Hisenda, Guillermo Barber, responent a la interpel•lació del regidor, Facund Puig, present a aquesta comissió.

Segons ha explicat, la regidora Lorena Milvaques, Compromís no comparteix de cap manera aquesta mesura insolidària, “més encara en aquest context de crisi, quan cada vegada hi ha més gent necessitada i la tasca de les ONG és més que mai imprescindible”.

Cal recordar que abans de la seua eliminació, els regidors tenien una retenció a les nòmines d’aquest percentatge, que anava a parar a la denominada partida del 0’7. Com és sabut, la partida era destinada a distintes organitzacions de caràcter benèfic o social.

Doncs bé, desprès de l’anunci d’ahir, els dos regidors de Compromís, Lorena Milvaques i Facund Puig, han decidit demanar que se’ls retorne aquesta retenció -donat que la partida a la que s’havia de destinar ja no existeix- i d’aquesta manera poder emprar ell mateixos aquesta quantitat, en col•laborar amb les ong que treballen dia a dia per a ajudar a les persones més necessitades.

En concret, Compromís ha demanat per registre d’entrada la devolució de la retenció dels mesos de gener i febrer, amb caràcter retroactiu, i de tots els mesos a partir d’ara, per a poder destinar-la a ajuda social. “Volem que aquests diners es continuen destinant a ajuda social i no als maremàgnums, corregudes de bous o als saraus que tinga a bé organitzar aquest ajuntament”.

Els regidors de Compromís han fet arribar aquesta sol•licitud tant al Regidor d’Àrea d’Administració i Modernització, com al Cap de Recursos Humans de l’Ajuntament de Gandia.