Facund Puig posa huit condicions per a donar suport al pressupost municipal de 2013.

El grup municipal denuncia que el document que vol aprovar el govern del PP “és insolidari, inviable i sobretot, il·legal”. En el cas que el govern  done la esquena a les propostes, Compromís votarà en contra dels Pressupostos i presentarà un recurs de reposició per què s’anul·len.

facundpuig_pressupostos2013“El pressupost que té intenció d’aprovar el Govern Municipal de Gandia és insolidari, inviable i il·legal”. Amb aquesta contundència ha valorat el regidor de Compromís, Facund Puig, el document que pretén ratificar el Partit Popular de Gandia al pròxim Plenari Extraordinari de Pressupostos.

Puig ha donat arguments de pes per a justificar aquesta dura valoració. En aquest sentit, el regidor de Compromís ha parlat de la “insolidaritat d’aquests Pressupostos que queda reflectida en la desaparició de la partida de cooperació al desenvolupament, i amb la disminució dràstica de les partides de Benestar Social, Joventut, Educació, Dona i Cultura”.

Cal recordar en aquest punt que els regidors de Compromís, davant l’eliminació de la partida del 0’7%, ja han demanat el retorn d’eixe percentatge, que es continua llevant de les seues nòmines, per a poder destinar-lo, ells mateixos, a la solidaritat.

D’altra banda, ha explicat Puig, “el document és inviable ja que la Intervenció Municipal ha alertat de l’excessiu optimisme en la quantificació de la partida d’ingressos i ha aconsellat no gastar-se el 10 milions d’euros dels cànons previstos, fins que no hi haja una garantia del seu cobrament”.

Finalment, i no menys important, els pressupostos del PP són “jurídicament il·legals ja que no contenen les adients partides destinades a l’amortització dels deutes contrets amb els bancs”. D’eixa manera, ha assenyalat Puig, “desapareixen uns 14 milions d’euros de l’apartat de despeses”.

Però Compromís no es queda només en la crítica als pressupostos sinó que dóna alternatives al Govern Municipal per a solucionar les seues deficiències. En concret, el grup econonacionalista dona vuit propostes que, si són aprovades, suposaran un vot favorable als pressupost d’aquest exercici.

Per a Compromís, en aquests temps més que mai, és necessari que els Pressupostos siguen el més socials possibles. Per això, demanen “el manteniment, al nivell de 2012, de les partides destinades a Benestar Social, Educació i Cultura” i també que “es tornen a destinar un part adequada del pressupost a Cooperació al Desenvolupament, ja que aquesta partida ha quedat reduïda a zero”.

Respecte al capítol de Personal, Compromís demana “una reducció dràstica del personal de confiança i del enxufats que cobren d’empreses de serveis contractades per l’Ajuntament”. En aquest sentit, ha assegurat Puig, també “apostem per la dissolució de l’Empresa Pública i la reducció de la despesa que generen totes les dedicacions exclusives dels regidors del Partit Popular”.

El grup municipal Compromís també aposta per “un increment de les partides pressupostàries gestionades per les Juntes” de Districte i un ajust realista de les partides d’ingressos: “Aquestes partides han de reflectir el que realment l’Ajuntament pot cobrar i no el que li agradaria cobrar”.

L’última condició i la més important de totes és la resolució del problema de legalitat que té el Pressupost amb la consignació de les quantitats que pertoquen pe al retorn de les quotes d’amortització dels préstecs bancaris. De fet, ha assegurat Puig, si no es soluciona aquest punt, “Compromís presentarà un recurs de reposició a la aprovació del Pressupost”.