(Excel·lent i contundent article del secretari d’Implantació i Acció Electoral de Compromís per Gandia, Ivà Bonet. Gente de la Safor, 01-03-2013)

Hi ha que ser un hipòcrita fins la medul·la per eixir públicament a vanagloriar-se de complir la nova llei que regularà els Ajuntaments, com ha fet el PP de Gandia.

Hi ha que tindre la cara molt durà dient que l’Ajuntament de Gandia ha reduït les dedicacions i els assessors (obviant que el que ha fet el PP és llevar els sous i els mitjans sols a l’oposició) i que la reducció que marca la nova llei no afecta a Gandia.

Hi ha que ser un polític sense escrúpols per no explicar la veritat als ciutadans que governes i fer dels seus diners el que el vinga en gana, ocultant la veritat a Gandia i als seus ciutadans. No és possible, que si el que es pretén es reduir la càrrega de regidors amb dedicació que tenen les administracions, l’actual govern del PP siga el govern que més regidors amb dedicació exclusiva ha tingut en la història la ciutat de Gandia; 12, més dos directors generals (nova figura que va inventar el govern PSOE-Plataforma) com son Javier Reig i Clara Carbonell, que fan tasca de regidors, sense ser-ho, però cobren com a tals.

La hipocresia arriba a nivells escandalosos quan, a més a més, es vanaglorien de tindre pocs assessors quan en realitat entre assessors en blanc, i assessors en negre, (el PP es veu que ja està acostumat al negre) i em referisc a persones del PP, afins o familiars directes que treballen per a l’Ajuntament i les seues empreses públiques, sense haver passat oposicions o proves de selecció, hi ha actualment a l’Ajuntament més de 50 que conega el Bloc-Compromís.

Ja sé el que dirà Torró i la dreta d’esta ciutat, que abans ja es fea. Però que el PSOE-Plataforma tinguera més de trenta (com denunciava el PP junt al BLOC quan estava a l’oposició) no vol dir que estaguera bé, o que s’ha de fer el mateix però més carregat de bombo com fa Torró, o que l’enxufisme, l’amiguisme i l’obscurantisme en les contractacions de personal i les formes caciquils que han governat aquest ajuntament els darrers anys, no s’hagen de canviar.

Des del Bloc-Compromís de Gandia demanem a l’actual govern un canvi radical en transparència, que quan per part de l’oposició o dels ciutadans es demana a l’Ajuntament o a les seues empreses públiques que explique qui treballa allí, quina feina fa, quant cobra, si ha fet proves selectives per entrar, quines son les basses que regulaven les contractacions, quina publicitat han tingut, etc… no s’ecude en tecnicismes o ens envie als jutjats a demanar informació que es pública per llei.

Senyors del PP no siguen hipòcrites i facen honor a la paraula que van donar quan estaven en l’oposició.