Volem la marjal: per una #GandiaVerda

Compromís per Gandia posa en marxa una campanya per tal que la ciutadania participe d’una forma activa en el procés d’informació i participació pública del Pla Especial de la Marjal de Gandia, que inclou la instal·lació d’un camp de golf en terrenys no urbanitzables i protegits amb nombroses lleis mediambientals.

A la web: http://gandia.compromis.net/ la gent pot descarregar-se models d’al·legacions.

Gandia, 21 de març de 2013.-

L’Ajuntament de Gandia, amb data de 20/12/2011, va presentar davant la Conselleria d’Infraestructures, Transport i Medi Ambient, una proposta per a posar en marxa el nou Pla Especial de la Marjal de Gandia, que inclou la instal·lació d’un camp de golf en terrenys no urbanitzables i protegits amb nombroses lleis mediambientals.

Actualment, el Pla especial es troba en un procés d’informació i participació pública, on els ciutadans poden manifestar les seues opinions al respecte en un procés tan important com és la reordenació del terrenys de la marjal de Gandia, ja que aquest tipus de decisions ens afecten directament.

Per aquesta raó, la Secretària Local i Portaveu de Compromís per Gandia, Laura Morant ha anunciat la posada en funcionament d’una campanya per tal que la ciutadania participe d’una forma activa en aquest procés. “Pensem, que un Pla d’aquesta importància, ha d’explicar-se correctament, per això pretenem: informar la ciutadania d’aquest veritable projecte que presenta el govern de la ciutat. Un projecte que s’ha redactat amb la única finalitat de construir un camp de golf, i que preten continuar repetint el model territorial que ens ha portat a la crisi. Cal buscar nous models d’injecció econòmica que no repetisquen els errors del passat. Des de Compromís, no entenem com és possible que aquestes ubicacions es proposen sempre, sense cap excepció, em llocs ecològicament sensibles. “

Com ha explicat el secretari de Territori, Daniel Muñoz, des de Compromís per Gandia, a través de la campanya Volem la marjal: per una #GandiaVerda es busca:

– Facilitar la documentació i la informació de l’estat actual del procés mitjançant la web gandia.compromís.ws i l’obrim la seu (c/Tossal, 5) dos dies per setmana per aclarir qualsevol dubte dimarts i dijous de 17:00 a 19:00 hores.

– Posar a la disposició de la ciutadania un qüestionari on podeu manifestar la vostra opinió i els vostres suggeriments.

– Facilitar unes al·legacions en contra d’aquest pla, ja que considerem que és una agressió al nostre territori i al medi ambient.

“Disposem d’un total de cinc al.legacions que es poden signar i enviar per registre d’entrada a l’Ajuntament: Pel que fa a la ubicació; a l’agressió mediambiental; a la viabilitat econòmica; als usos actuals i generació d’economia; i al que suposa la despesa de diners públic.”

Tota la informació es troba a la web http://gandia.compromis.net/  clicant la finestreta “participa” on estarà explicat el Pla especial de la marjal.

Per la seua banda, el secretari de Medi Ambient de Compromís per Gandia, Eloi Pomar ha destacat el gran potencial turístic que té la Marjal de Gandia, “però no construint en ella camps de golf(encara que foren legals), sinó que l’hem de preservar i regenerar, com un espai natural de dimensió europea, i inverir en la seua adequació per a la seua visita com un atractiu turístic natural, sempre limitat i compatible amb la pervivència de la seua fauna.” Pomar ha posat com a exemples parcs naturals com els Aiguamolls de l’Empordà, que reben més de 250.000 turistes a l’any, o el parc de Doñana, que supera les 400.000 visites.

Desde Compromís per Gandia han convidat la ciutadania a participar d’aquest procés en defensa del nostre medi natural; “el nostre objectiu és construir una democràcia més participativa, on el poble tinga l’última paraula: la més important”.

Com participar-hi:

-Signa les al·legacions per salvar la marjal i evitar la construcció del camp de golf. Lliura-les al registre d’entrada de l’Ajuntament de Gandia o al grup municipal de Compromís.

-Dóna’n difusió per la xarxa. Ajuda’ns a difondre la importància per fer una #GandiaVerda. Explica perquè vols una #Gandiaverda  a les teues amistats per Twitter.

-Puja al teu perfil Facebook la capçalera que hem preparat i aporta idees per potenciar i defensar la marjal de Gandia.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Virgi Ruiz diu:

    ufffffffffffff, a veces creo que el gobierno considera los campos de golf como “zonas verdes” en fin, empiezo a creer que hay demasiados campos de golf para tan pocas pelotas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *