El secretari de Salut del col·lectiu local de Gandia, Josep Olagüe considera indignant que a hores d’ara una infraestructura tan necessària per a la comarca continue sense data d’acabament i que depenga de la disponibilitat econòmica de la Generalitat, tal i com va anunciar recentment a Gandia el Conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues.

Compromís per Gandia recorda que el PP va assegurar que estaria en ple funcionament l’any 2013.

Gandia, 14 d’abril de 2013.-

Compromís per Gandia considera que el PP podria haver renunciat ha acabar les obres del nou hospital comarcal, ja que a hores d’ara la Generalitat encara és incapaç de posar data de finalització, obertura o “explicar amb claredat les vertaderes raons per a que les obres d’una infraestructura tan urgent i necessària continuen paralitzades”. El secretaria de l’Àrea de Salut del col·lectiu local, Josep Olagüe creu que l’argument de la falta de disponibilitat econòmica demostra la incapacitat  del PP per a gestionar en època de crisi econòmica. “El PP va prometre un nou hospital a Gandia per a 2009 i estem a 2013 i no hi sabem res, tan sols que, de moment, és inviable. El Govern Valencià s’ha preocupat més en època de bonança d’invertir en fastos, aeroports buits, Fórmula 1, etc… que de donar resposta a les necessitats més bàsiques de la ciutadania”. I és que Olagüe ha recordat que Torró mateix ja va anunciar, en novembre de 2011, que l’hospital obriria “algunes consultes” a finals de 2012 i que en l’any 2013 estaria “en ple funcionament”. També ha lamentat la falta de sensibilitat cap a la seua ciutat del Conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues.

Per a Compromís, la deixadesa i la incapacitat de la Generalitat ve a demostrar que haurà de ser un altre govern, “on no estiga el PP, el qui obrirà el centre hospitalari i serà amb gestió directa i pública“.

Olagüe ha exigit a la Conselleria de Sanitat que busque solucions per poder finalitzar les obres, dotar l’hospital amb l’equipament necessari i crear les plantilles de personal que puguen oferir un servei públic hospitalari en condicions.

Des de Compromís també insten l’administració autonòmica a que arregle tots els desperfectes de l’Hospital Francesc de Borja i renove les seues instal·lacions per a què se’ls done una altra funció quan estiga en funcionament el nou hospital.