Compromís denuncia l’estat de degradació de les Alqueries del Gall i de les Boles

Els dos edificis històrics, que es troben dins del projecte d’urbanització del sector de les Foies, a pesar de tindre assignat un pressupost important per a la seua restauració, es troben en un estat lamentable. 

Gandia, 22 d’abril de 2013.-

El grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha denunciat l’estat lamentable en el que es troben els edificis històrics de l’Alqueria del Gall i de les Boles, incloses ambdues en el projecte d’urbanització de les Foies. Així ho ha fet després de les denuncies de diversos ciutadans de Gandia que han alertat de la degradació cada dia major d’aquestes edificacions afectades per la urbanització del sector.

Segons ha explicat, la regidora-portaveu del grup, Lorena Milvaques, les dos alqueries “cada dia que passa es troben en un estat més ruïnós, ja que, a pesar que es contempla la seua protecció al projecte urbanitzador, allò ben cert és que estan patint espolis i agressions constants”.

Milvaques ha assenyalat que actualment “les portes i les finestres estan rebentades, els interiors estan destrossats i s’han fets focs dins les alqueries on s’han cremat mobles i utensilis”. A més a més, “concretament a l’Alqueria de les Boles s’ha destrossat la bassa redona, la construcció amb arcades i corral adossat i s’ha danyat la seua sènia”.

La regidora de Compromís ha criticat que es consentisquen aquestes agressions al patrimoni, a pesar que al projecte d’urbanització del Sector Les Foies es contempla un pressupost important destinat a la restauració i consolidació de les dues construccions: “és evident que, a dia de hui, no s’ha destinat ni un euro a aquesta finalitat. I, el que és més greu, si no comencem a actuar-hi, i es continua amb aquest ritme de degradació, els diners per a conservar les construccions serviran per a ben poc”.

Finalment, la regidora ha recordat que existeix un projecte per a la conservació de les dues alqueries i el seu entorn, redactat per un arquitecte de prestigi que ja ha treballat en altres construccions històriques de Gandia com és Miguel del Rey. Aquest projecte es pot consultar al següent enllaç:  http://www.vam10.com/proyectos/gandia_alquerias/imagen1.html

Davant d’aquests fets, el Grup Municipal de Compromís demana al Govern del Partit Popular, que inicie les actuacions que pertoquen per aturar el procés de degradació i destrucció de les Alqueries del Gall i de les Boles, y que inste a l’Urbanitzador a executar les actuacions destinades a tal fi, dins del projecte.

I és que s’ha demostrat  altra vegada “la nul·la sensibilitat que aquest Govern té per la conservació del patrimoni, un fet molt greu en una ciutat que vol vendre’s com un destí turístic d’excel·lència i que esta veient com a poc a poc, es destrueix el, cada dia menys nombrós, patrimoni històric que li queda”.

Foto: Alqueria del Gall (www.auntirdepedra.com )

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *