El PP augmenta més d’un 100% el preu de les bicis públiques

El Govern aplicarà una pujada encoberta del 21% de l’IVA a aquest servei. A més a més, els abonaments setmanals i mensuals pujaran més del 100%:  De 5 a 10 euros (setmanals), mentre que els mensuals 10 a 20 euros. A aquesta quantitat cal afegir l’augment de l’IVA. Per a Compromís la pujada és abusiva en època de crisi econòmica.

La modificació de l’ordenança també preveu prohibir l’ús de La Bici als menors de 16 anys, “el que dimonitza este sector d’edat i no promou l’ús d’aquest mitjà alternatiu entre la població més jove”.

Gandia, 06 de juny de 2013.-

El Govern del PP ha convocat Plenari Extraordinari per a les 19.45 h, on es tractarà, entre altres temes, la modificació de l’ordenança del préstec del servei de bicicletes municipals. Així, en primer lloc es preveu un increment “encobert” dels preus públics (del 21%), en aplicar-se l’IVA. Però també es pugen directament els abonaments: Els setmanals passaran de 5 a 10 euros i els mensuals de 10 a 20 euros (més el 21% d’IVA). Per a Compromís “aquest increment del preum, superior al 100% en alguns casos, és abusiu, sobretot en època de crisi econòmica i no es fomenta l’ús d’un mitjà de transport més ecològic i saludable”.

El regidor, Facund Puig també ha denunciat la prohibició, d’ara endavant, als menors de 16 anys (abans fins els 14) de la utilització de les bicicletas públiques. “Pensem que s’està dimonitzant aquesta franja d’edat, quan precisament el que caldria seria potenciar l’ús de la bicicleta en els més joves”.

Compromís ja ha manifestat el seu vot en contra a la Comissió d’Economia i Hisenda que ha tingut lloc aquest matí.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *