Facund Puig demana al govern municipal que abandone el projecte de cedir l’immoble del CSI-COM a una empresa privada per a construir un col·legi espanyol-anglés i el destine a usos públics lligats a qualsevol activitat que el PGOU de Gandia permeta realitzar en eixe espai.
Gandia, 08 de juliol de 2013.-
L’Ajuntament de Gandia va publicar el dia 3 de juny al Butlletí Oficial de la Província de València un anunci en què se sotmetia a informació pública el projecte de cessió de l’edifici del CSI-COM i la parcel·la annexa a una empresa privada per a ubicar-hi un col·legi espanyol-anglés. Dins del termini previst al document, el Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha presentat un conjunt d’al·legacions contra la pretensió del govern municipal del Partit Popular que han articulat en cinc punts.
Abans, però, el regidor, Facund Puig ha volgut que quede ben clar que el seu grup “no té cap tipus de problema en el fet que a Gandia s’ubique un centre d’estes característiques. En una economia de lliure mercat cadascú ha de ser capaç d’invertir en el que considere adequat i en una societat democràtica cada persona ha de poder dur els seus fills i filles a l’escola que estime convenient. Evidentment, pagant cadascú de la seua butxaca les aventures que inicie.”
Pel que fa a les cinc al·legacions presentades per Compromís, la primera fa referència al caràcter inadequat, innecessari, injust i discriminador de la cessió. Consideren que l’Ajuntament, amb este acte, està cedint un espai públic que va rebre ajudes d’altres administracions per a ser construït a una altra finalitat distinta a la determinada en aquelles ajudes. “La cessió, a més, provocarà una competència deslleial amb la resta de col·legis privats de la ciutat que han hagut de pagar amb recursos propis les inversions que han realitzat en les seus instal·lacions”. També es parla dels llocs de treball que es crearan amb l’obertura del nou col·legi, però Puig assegura que no es fa cap referència als que es destruiran en la resta de centres de la ciutat.
En segon lloc, Compromís considera que la durada de la concessió impedirà que durant 75 anys els ciutadans i ciutadanes de Gandia puguen gaudir d’un edifici construït amb els diners de totes i de tots. “Durant 75 anys això serà una escola privada d’elit a la que acudiran molts alumnes que per no ser no seran ni de Gandia.”
D’altra banda, no han trobat en cap lloc de l’expedient cap informe de la Conselleria que atorgue el vistiplau a la proposta d’instal·lacions dissenyada. “Hi ha molt d’informe burrumballa en què es reiteren obvietats que insistixen en la importància de l’estudi de l’anglés en la societat actual, però cap document en què la Conselleria afirme que les instal·lacions projectades i l’espai previst són suficients i adequats per al que s’hi vol ubicar.”
La quarta al·legació fa referència a les dimensions del futur centre. Una cosa que resulta un tant sorprenent és que en l’escrit que redacta l’empresa que, en teoria, inicia l’expedient de cessió, afirma que posseïx centres semblants als que vol obrir a Gandia de:
· 18.000 m2, per a 200 alumnes, a Xàtiva.
· 60.000 m2, per a menys de 800 alumnes, a Alzira.
“I, en canvi, l’impulsor del col·legi tinga prou amb una superfície de 6.900 m2 per a ubicar 850 alumnes.”
Finalment, fan referència al cànon: “L’alcalde de la ciutat ha presumit diverses vegades del cànon de 140.000 euros a l’any que l’empresa haurà de pagar a l’Ajuntament per l’ús de les instal·lacions, però, oh sorpresa!, la memòria contempla que el 30% de les contraprestacions que ha de rebre l’Ajuntament no seran en metàl·lic. O siga, que ja podem afirmar amb coneixement de causa que l’Ajuntament no percebrà els 140.000 euros anuals de què inicialment es presumia.”
Per totes eixes raons, Compromís ha demanat al govern municipal que abandone el projecte de cedir l’edifici del CSI-COM a una empresa privada per a construir un col·legi espanyol-anglés i el destine a usos públics lligats a qualsevol activitat que el PGOU de Gandia permeta realitzar en eixe espai.