-Presenten una moció perquè el Ple de l’Ajuntament de Gandia demane al Ministeri d’Educació que deixe sense efecte la modificació aplicada als criteris d’adjudicació de les beques Erasmus i que mantinga el seu caràcter universal, com fins ara.

-FACUND PUIG: “La retallada afectarà a la major part dels universitaris que fins ara s’acollien a l’ajuda estatal per a poder completar la seua formació en múltiples ciutats europees. D’entre els afectats hi ha una gran quantitat de joves de la nostra ciutat.”

Gandia, 5 de novembre de 2013.-

El Ministeri d’Educació ha decidit de manera sobtada retirar les beques Erasmus a milers d’estudiants que continuaven la seua formació en diversos països europeus.

El regidor del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig, denuncia que “la retallada afectarà a la major part dels universitaris que fins ara s’acollien a l’ajuda estatal per a poder completar la seua formació en múltiples ciutats europees. D’entre els afectats hi ha una gran quantitat de joves de la nostra ciutat”.

Per a Compromís, a més de la supressió de l’ajuda, la part més injusta de la decisió ha sigut el fet que el Ministeri l’ha presa una vegada que els alumnes ja havien començat el curs escolar i estaven residint a la ciutat que els havia sigut assignada.

“Resulta molt poc raonable que la mesura s’haja conegut en este moment perquè, si s’haguera sabut amb temps suficient, els estudiants hagueren pogut decidir canviar el destí de les seues preferències o simplement no participar en el programa”.

És per aquesta raó que  el Grup Municipal de Compromís ha presentat una moció perquè el Ple de l’Ajuntament de Gandia inste el Ministeri a reconsiderar la decisió presa i deixe sense efecte la modificació aplicada als criteris d’adjudicació de les beques Erasmus i que mantinga el seu caràcter universal, com fins ara.