No seré jo qui entre a defendre una gestió dolenta la passada legislatura en mans dels socialistes, eixa gestió ha estat castigada en unes urnes. Tampoc vaig a defendre la gestió actual dels populars. Evidentment, si el senyor alcalde té el valor d’eixir en roda de premsa a parlar de l’endeutament passat, en què pensen ells quan continuen endeutant més este Ajuntament de Gandia?. Per què si tants i tants milions es deuen, un grup polític no fa per solucionar eixos deutes i malgasta diners en no sabem ja quantes històries de festes, concerts i entreteniment?. Com no ha d’estar la gent farta i cansada dels polítics amb les barbaritats que fan quan apleguen al poder?. On queda la responsabilitat de gestionar correctament més enllà dels personalismes i les lluites de protagonisme?.

La campanya política ja fa temps que ha començat, ho llegim als periòdics, quan només fem que vore una guerra entre uns i altres traent draps bruts per tots els costats. Personalment, no compartisc esta guerra, perquè amb la que està caent i amb la quantitat de coses que necessitem solucionar, crec que els representants polítics haurien de tindre més trellat, barrallar-se menys i donar solucions als problemes actuals.

Com una ciutadana més, tant em fa quin grup polític és millor o pitjor, jo vull solucions, vull treball per a la gent, necessitem polítiques d’estímul del treball més enllà dels mesos d’estiu. Vull que es deixen de gastar diners refent places, i portant espectacles perquè així no pensem i ens entretenen. Vull que es deixen d’enxufar a tort a dret tantes persones a este ajuntament i afins, amb l’únic requisit de tindre un carnet polític, i açò ho dic per uns i per altres. I que almenys qui treballe en este consistori gandià sàpia sumar dos més dos, perquè des del departament d’hisenda, per exemple, no s’enganyen contínuament parlant-nos de deutes. O que coneixent el deute, els populars treballen per solucionar-lo no per augmentar-lo. Des de Compromís ja hem advertit al govern d’esta ciutat que si continuen malgastant diners patirem més d’un embargament. No necessitem que se’ns tornen a pujar a les persones els impostos per pagar la mala gestió dels qui governen.

I si no teníem prou bestieses, ara també torna el PP, a voler urbanitzar la plata de l’Auir, on jo només veig favors que complir en eixos terrenys. És patètic i de ser molt curtets que ens vullguen fer creure que un hotel o dos, a la platja de l’Auir, ens faran tindre un turisme de referència i que pagarà la pena destrossar un lloc tant meravellós com és l’Auir. I sembla mentida que estos governants actuals de Gandia no hagen aprés res del passat, d’un model de territori de l’especulació i destrossa, que és una de les coses que ens ha portat a esta crisi. Viuen tan allunyats de les necessitats de les persones que no escolten, que no els importa res. Qui estima Gandia estima l’Auir com és, i és que hauria de conservar-se com un espai verd, un pulmó enmig de tanta construcció; un espai que hauria de protegir-se amb un projecte sense edificis. Caldria elaborar un pla d’ordenació territorial a Gandia per protegir i millorar els recursos locals que tenim, donar-li un valor afegit a la ciutat i crear una marca que ens caracteritze i ens impulse cap a un model sostenible i no destrucció.

Laura Morant, secretària Local de Compromís per Gandia

*Article publicat a: http://gentedelasafor.com/not/22917/menys_baralles__mes_solucions_i_mes_trellat_