Acusen el PP d’ignorar ara l’opinió majoritària del veïnat que es va posicionar en contra del projecte de remodelació del parc de l’Alqueria Nova a la junta de districte extraordinària, tot i que a la reunió van acabar acceptant-la.

LORENA MILVAQUES: “No anem a consentir més insults a la ciutadania. Torró i el PP van mentir quan van assegurar públicament que l’actuació al parc estaria consensuada amb el veïnat. Van acceptar les propostes a la junta de districte. I, ara, fan el contrari i no tenen cap escrúpol en menysprear les vora 300 persones que acudiren lliurement a discutir el projecte. Què és el que entenen per participació ciutadana? No ens mereixem aquest govern dictatorial”.

Gandia, 18 de març de 2014.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha mostrat aquest matí el seu malestar i indignació per les paraules i l’actitud de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, i altres membres del seu govern pel que fa al parc de l’Alqueria Nova o Sant Pere. “I és que després de comprometre’s a retirar el projecte de remodelació amb el veïnat que va acudir lliurement a la reunió convocada pel govern la darrera setmana, ens trobem que no només no ha complit la seua paraula, mantenint el projecte inicial en un futllet informatiu repartit al barri,  s’atreveix, fins i tot, a insultar les vora 300 persones que hi vam assistir, negant-nos legitimitat”.

La portaveu, Lorena Milvaques, ha recordat que a la reunió  Torró va acceptar l’opinió majoritària de la gent contrària a qualsevol remodelació, més enllà de la restauració i el manteniment del parc més important del casc urbà de la ciutat. “El veïnat li va dir ben clar que no volia cap plaça, sinó una zona verda, tancada, amb millor enllumenat, més vigilància, l’eliminació dels arrels dels arbres en superfície, la millora dels accessos, però no formigonats o amb trencadís, sinó amb un material respectuós amb el medi ambient”. D’igual manera, es van oposar a la ubicació d’una cafeteria, trencadís i un templet central. “I ha continuat faltant a la seua paraula, ja que l’alcalde ens va prometre que a l’endemà mateix de la reunió el parc estaria tancat a les nits, un fet que no s’ha produït”.  Compromís també acusa el PP de mentir quan assegura que el projecte proposat ha estat consensuat amb l’oposició. “L’únic acord amb nosaltres va ser el manteniment del mur perimetral. En la resta de coses estem i estarem al costat del veïnat de Roís de Corella, com ja vaig manifestar a la reunió”.

Milvaques ha recordat les paraules d’Arturo Torró al seu blog: “El alcalde de Gandia, Arturo Torró ha vuelto a demostrar que nunca un Gobierno en la ciudad había dado tanta participación a los vecinos a la hora de tomar acuerdos de ciudad, en este caso a la hora de decidir sobre cómo será la remodelación del parc de Sant Pere, algo que los propios vecinos vienen reivindicando desde hace años, dado el estado actual de este espacio de referencia en Gandia (…)  De esta forma, se va a respetar la concepción original del parque dotándolo de una imagen actual. Para ello, se mantiene  el vallado perimetral y se volverá a cerrar por las noches, para dar mayor seguridad, así como se aumentará la seguridad diurna y la iluminación en todo el parque. Otra de las peticiones atendidas será mejorar el mantenimiento de la jardinería y del mobiliario urbano…”

En el mateix sentit es va manifestar dies abans el president de la Junta de Districte de Roís de Corella, Guillermo Barber, el qual va assegurar que l’actuació al parc estaria consensuada amb el veïnat del barri: “Se hará el Parc Sant Pere que quieran los vecinos. A pesar del alarmismo interesado de algunos”.

Per contra, Torró i Barber, han decidit tirar endavant el projecte de convertir el parc en una plaça urbana, amb ciment i trencadís, respectant només el mur que l’envolta i asseguren que els assistent a la junta de districte no eren representatius del barri.

“No anem a consentir més insults a la ciutadania. Torró i el PP van mentir quan van assegurar públicament que l’actuació al parc estaria consensuada amb el veïnat. Van acceptar les propostes a la junta de districte. I, ara, fan el contrari i no tenen cap escrúpol en menysprear les vora 300 persones que acudiren lliurement a discutir el projecte. Què és el que entenen per participació ciutadana? No ens mereixem aquest govern dictatorial”.