Compromís demana a la Generalitat explicacions sobre la instal.lació de fanals a la Marjal

Milvaques: “Exigim saber qui ha autoritzat aquesta agressió en una zona d’alt valor mediambiental i protegida pel catàleg valencià de Zones Humides. És inaudit -a més d’inadmissible- que l’Ajuntament de Gandia ho desconega”

Gandia, 05 de maig de 2014.-

El grup de Compromís a les Corts Valencianes ha formulat dues preguntes, dirigides a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, per resoldre si aquesta instal·lació de lluminàries a una zona sensible, com és la marjal de Gandia, ha comptat amb l’autorització pertinent, i conéixer quins són els passos següents per a gestionar aquesta actuació “que suposa un impacte ambiental greu”, han explicat.

El Síndic de Compromís, Enric Morera, ha demanat conéixer les intencions de la Generalitat al voltant d’aquesta intervenció, “ja que es tracta d’una actuació que afecta un espai d’alt valor ecològic, que reclama màxima cautela. Si Conselleria ha autoritzat la instal·lació d’estes lluminàries, volem saber els motius, veure l’expedient amb els informes corresponents i si pensa retirar-les”.

Recordem que dues setmanes enrere, la regidora del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, va preguntar per aquesta qüestió a la comissió d’Urbanisme del consistori. El regidor responsable, Toni Abad, va afirmar que desconeixia qui havia dut a terme aquesta instal·lació, fet que Milvaques va titllar “d’inaudit, a més d’inadmissible”. En aquest sentit, el grup municipal va considerar urgent traslladar als seus parlamentaris a les Corts les preguntes, finalment formulades per Morera, donat que la marjal està inclosa al catàleg valencià de Zones Humides.

Mentrestant, el grup municipal espera, també, les explicacions que Abad es va comprometre a donar a la dita comissió d’Urbanisme.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *