@FacundPuig: “Torró diu, però no es creu, que vol dissoldre l’empresa IPG”

Davant l’anunci realitzat hui per Arturo Torró que pretén dissoldre l’empresa pública IPG, el Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Gandia vol realitzar les consideracions següents:

1.- A Compromís li sembla molt bé que es dissolga l’empresa IPG. De fet, el nostre grup ha demanat en múltiples ocasions que s’iniciara eixe procés de manera immediata.

2.- Dit això, no resulta creïble que l’anunci efectuat per l’alcalde responga a una voluntat ferma de fer desaparéixer IPG. El fet més evident que justifica el que diem és que, en els tres anys que fa que el Partit Popular governa a la ciutat, s’han anat ampliant les competències assumides per l’empresa pública (publicitat, servei de bicicletes, servei de l’ORA, grua municipal…). A més, en l’hipotètic cas que féra desaparéixer IPG, què faria l’alcalde amb tots els enxufats que s’alimenten des de l’empresa pública?

3.- Nosaltres considerem que l’anunci es realitza en un context en què els partits de l’oposició han iniciat denúncies davant dels tribunals perquè estos aturen d’una vegada per totes el procés de corrupció en què ha quedat immersa l’empresa pública.

4.- En la Junta de Portaveus celebrada hui, els tècnics municipals han deixat ben clar que el procés de dissolució serà extremadament complex i s’allargarà en el temps més enllà dels anuncis realitzats per l’alcalde.

5.- Una vegada dissolta, si és que ho acabem de vore algun dia, ja farem un balanç del desastre que ha suposat l’empresa IPG per a l’economia de la ciutat. De moment, hui no podem deixar de recordar que el Partit Popular ha utilitzat l’empresa pública, com en el seu dia va fer el PSOE, per realitzar operacions opaques que escaparen a la fiscalització dels grups de l’oposició i per a contractar enxufats.

Pel que fa a l’emprempta popular, cal recordar algunes de les xifres que el nostre grup va publicitar arran de la celebració de l’última Junta General d’Accionistes de fa uns dies:

a.- L’empresa pública devia a 31 de desembre de 2013 uns 63 milions d’euros, dels quals aproximadament 25 eren fruit de la gestió del Partit Popular. Sis mesos després d’eixa data el forat pot ser encara més gran (sobretot després dels saraos de l’estiu del 2014).

b.- L’empresa ocupa, utilitzant diversos mecanismes de contractació, aproximadament unes 70 persones que són o militants o simpatitzants del Partit Popular.

c.- Al final de l’exercici del 2013, l’import dels deutes que tenia l’empresa superava en 38 milions d’euros els actius que posseïa.

És cert que, com va dir l’alcalde en la junta d’accionistes a què hem fet referència, que IPG és una empresa “putrefacta”. Però el que no va dir el primer edil municipal és que ell i el seu partit s’han encarregat en tres anys de gestió d’incrementar de manera considerable el podriment qualitatiu i quantitatiu que ha suposat IPG per a la gestió municipal.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *