MILVAQUES: “Advertim que, continuarem exigint a la Conselleria que dedique aquest edifici a ús sociosanitàri, que atenga els desitjos dels veïns i les veïnes del barri de Roís de Corella i que deixe de mirar cap a altres llocs”.

En el plenari d’ahir, Compromís va deixar sobre la mesa, a petició del govern, la seua moció sobre la gratuïtat de l’aparcament del nou centre hospitalari, després que l’alcalde es comprometera a negociar-ho amb la Conselleria.


Tal i com ja va anunciar, el Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha presentat hui una moció on demana a la Generalitat que esclarisca quin serà l’ús real de les instal·lacions de l’hospital Francesc de Borja, una vegada s’inaugure el nou centre hospitalari “i deixe de mirar cap a un altre lloc, cedint-les a l’Ajuntament sense tenir en compte els deitjos dels veïns i les veïnes de la barriada de Roís de Corella, els quals volen un centre d’atenció a malalts crònics, entre altres serveis, tal i com també porten reivindicant de fa anys des de Compromís”.

Així, segons la regidora, Lorena Milvaques, la moció presentada demana a la Conselleria que, una vegada acabat el trasllat de l’hospital Francesc de Borja a les noves instal·lacions, dedique l’actual edifici a un centre de salut per al barri de Roís de Corella, a un espai d’atenció sociosanitària i a un centre d’atenció de malalts crònics; entre altres serveis.

D’altra banda, al plenari que es va celebrar ahir a l’Ajuntament de Gandia, Compromís, a petició de l’alcalde, va deixar sobre la mesa l’altra moció que anava a presentar i on demanava la gratuïtat de l’aparcament del nou centre hospitalari que s’està construïnt. I és que Torró es va comprometre a parlar amb la Generalitat d’aquest tema. “És per això, que davant la petició del PP, vam accedir, tot i exigir que aquest tema no es quedara en res i vam advertir que, si no hi ha cap resposta prompte sobre aquest assumpte, presentarem de nou la moció en el proper plenari”.

Cal recordar que, tal i com va denunciar Compromís la darrera setmana, des de la direcció de l’hospital es va comunicar a la seua Junta de Personal les intencions de la Conselleria de Sanitat de cedir l’edifici de l’hospital vell al consistori, perquè aquest decidisca sobre el seu ús futur, així com la voluntat de privatitzar l’aparcament del nou centre sanitari, cobrant per estacionar els vehicles a usuaris i personal de Gandia i la comarca.