Fran Ferri: “A la Safor li corresponen 6 milions d’euros més per a crear ocupació”

El diputat de Compromís a les Corts denuncia a Gandia el fracàs de les polítiques d’ocupació del PP per als joves.

Fran Ferri reclama que el Fons de Garantia Jovenil siga gestionat al 100 per cent per la Generalitat “i a esta comarca li pertocarien 8 milions, no 2 com ara”.

Lorena-Fran1

El diputat de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha estat aquest matí a Gandia per denunciar el fracàs de les polítiques d’ocupació jove de la Generalitat i que “ens han dut a una situació en la qual al voltant del 55 per cent dels joves valencians entre 16 i 24 anys estiguen a l’atur o que molts hagen de sobreviure amb un salari precari de 600 euros”. Això impedeix que puguen emancipar-se o que hagen d’emigrar a l’estranger, sense que el PP “faça res per posar-hi remei”.

Ferri ha recordat que els populars han rebutjat a les Corts aquesta setmana mateix dues esmenes de Compromís que proposaven tota una serie de medures per millorar la situació laboral dels joves. “Com ara que els diners procedents del fons de Garantia Jovenil fora gestionat íntegrament per la Generalitat, que és qui té les competències en ocupació, i no al 50 per cent amb el govern espanyol, qui destina els diners a promoure contractes brossa”. Així, assegura Ferri que a la Safor, que rep 2 milions d’aquest fons, li correspondrien 8 milions d’euros si es gestionara íntegrament des del Consell.

El diputat més joves de les Corts també ha exigit un major control sobre al concessió de beques de formació o que es pose en marxa un pla d’igualtat retributiva per tal que dones i homes cobren el mateix salari.

D’altra banda, Compromís també reclama que no es renove el model de concessió del servei EMPRENJOVE a empreses en les quals la meitat dels treballadors són dirigents del PP. Ferri, ha reclamat que el Consell promoga que l’IVAJ assumisca directament les tasques del servei de suport a persones emprenedores que fins ara estava sent gestionat per l’empresa “Atlas Servicios Empresariales” per un import total de 987.783,50 euros. El termini de vigència de la concessió finalitzà el passat diumenge, en complir-se dos anys des de la data de la seua formalització.

Aquest contracte va ser denunciat per Compromís després de comprovar que la Generalitat havia “col·locat” nou membres de Noves Generacions (NNGG) a través de la concessionària que actuava com a “empresa pantalla”. Amb aquest “modus operandi” el Consell evitava haver de realitzar un concurs públic, així com l’obligació de publicar la llista de persones contractades en el DOCV.

Entre les nou persones que, segons Fran Ferri, van ser nomenades a dit -i que representen la meitat dels 18 treballadors del programa Emprenjove- figuraven el president del Comitè d’Ètica de Noves Generacions i suplent del PP d’Exposició, Gonzalo Mallea, o el regidor d’Ademús i membre de l’Executiva del NNGG, Raúl Segarra, entre uns altres. Segons va denunciar Ferri, l’actual president de NNGG i secretari general de l’IVAJ, Juan Carlos Caballero, també va treballar en el programa Emprenjove.

Aquesta pràctica de contractació també es troba present en altres programes de l’IVAJ. És el cas del servei de gestió de la Xarxa d’Oficines Jove també gestionat per “Atlas Servicios Empresariales” i que comptava en la seua plantilla a diferents militants i dirigents del PP. Aquest contracte es va prorrogar en gener de 2014 per un periode de dos anys addicionals -fins a gener de 2016-.

Per a Ferri, “estem davant d’una oportunitat per a que l’IVAJ assumisca el programa de suport d’emprenedors i aquest siga prestat per professionals i no per enxufats i alliberats polítics de les joventuts del PP. La joventut valenciana mereix que els diners de polítiques de joventut es destinen a contractar als que poden prestar un millor servei atenent als seus mèrits i capacitats i amb total transparència. No podem consentir que continuen utilitzant-se diners públics per a mantindre a sou a dirigents i militants del Partit Popular”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Participació Ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *