El PP tanca en fals el cas ‘Coco Loco’

Compromís considera que a la compareixença d’ahir el gerent de l’empresa pública IPG no va respondre als interrogrants plantejats i el govern continua amagant molta informació sobre una operació que l’Alcalde va anunciar com a ‘cost zero’ i que costarà a la ciutadania vora 3 milions d’euros.

PUIG: “En el moment que Torró va començar mentint sobre els detalls de l’operació, que va amagar la informació, va intentar boicotejar el Ple Extraordinari i fa comparèixer a un responsable que només obeix l’alcalde i no aclareix res, evidencia que hi ha molts punts foscos que amaguen promeses realitzades a la propietària de la discoteca que res tenen a veure amb una gestió transparent i ajustada a la legalitat”.

“No respondre de manera convincent a preguntes bàsiques suposa el reconeixement explícit que l’operació de trasllat de la discoteca Coco Loco ha estat fracida de mentires, d’irregularitats i “d’apanyos” que, tal vegada, ara no els podrem fer confessar, però més prompte que tard acabarem coneixent i exigint responsabilitats pel mal ús dels diners de la ciutadania, no de Torró i els seus amiguets”.

Així de contundent ha estat aquest matí el regidor del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig, després de constatar com el govern del PP tancava en fals al Ple d’ahir el cas ‘Coco Loco’ amb la compareixença del gerent de l’empresa pública IPG, Gonzalo Morant. “El qual no ens va aclarir res i va demostrar que es limita a obeir ordres del senyor Torró”.

Així, per a Compromís aquests són els interrogants que continuen sense resposta:

  • “¿Per què vol l’Ajuntament 20.000 metres quadrats comprats en un sector on es pretén ubicar discoteques i pubs? Què pensa fer amb ells? Es farà ara promotor el consistori o la seua empresa que, recordem, està en liquidació?”.
  • “¿D’on pensa traure el govern els diners per fer front al pagament dels 740.000 euros corresponents als costos d’urbanització dels nous terrenys adquitits? 740.000 que s’hauran de sumar als 2.100.000 que s’hauran de pagar de costos d’urbanització de les parcel·les municipals (13.000 metres quadrats que ja té). Com pagarem açò si Correus no ens deixa enviar les cartes perquè no tenim ni per a segells?”
  • ¿Què esperen per acabar de pagar el preu tancat amb l’empresa que va vendre els terrenys? Quina imatge marrullera està traslladant esta administració pública a uns particulars amb els quals s’ha compromés a pagar una quantitat per uns terrenys i després no els les paga?
  • “¿Perquè els terrenys de què parlem continuen estant a nom de Becos, propietària de la discoteca? Al final acabarem perdent els terrenys i els diners”.
  • “¿Per què l’empresa venedora demana ara 2 milions d’euros per haver abandonat l’anterior ubicació?”.

Cal recordar que, seguint directrius de l’Alcalde Gandia, la discoteca Coco-Loco clausurà, al febrer de 2013, l’activitat que venia desenvolupant en les seues instal·lacions a la primera línia de la platja. Arturo Torró va informar que el tancament era fruit d’un acord signat entre el consistori i la propietària de la discoteca, sense cost algun per a les arques municipals. No obstant això, diferents informacions periodístiques i documents públics, en poder de l’empresa municipal IPG, vénen a desmentir les paraules del propi Alcalde i acrediten l’existència d’un compromís d’adquisició per part d’IPG de diversos solars propietat de l’empresa gestora BECOS SL, situats a la futura zona d’equipaments privats de la platja.

Aquest compromís s’hauria incomplit per part de la mercantil pública, fet que ha comportat que els actuals gestors de la discoteca presenten una demanda contra este consistori per un valor de 2 milions d’euros.

“En el moment que Torró va començar mentint sobre els detalls de l’operació, que va amagar la informació, va intentar boicotejar el Ple Extraordinari i fa comparèixer a un responsable que només obeeix l’alcalde i no aclareix res, evidencia que hi ha molts punts foscos que amaguen promeses realitzades a la propietària de la discoteca que res tenen a veure amb una gestió transparent i ajustada a la legalitat”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *