Anuncien que faran tot el possible per impedir que es tanque la platja a la ciutadania, ja que Torró preten que s’habilite una zona de 150 m2 per establiment, per a l’ús privat, a la vora del mar.

FACUND PUIG: “És una autèntica barbaritat, ja que representa privatitzar 1.800 metres quadrats de platja per tal que la gaudisquen només aquells que poden pagar la seua estada al ‘xiringuito’, restant de l’ús públic tot aquest espai”.

El Grup Municipal de Compromís per Gandia s’ha mostrat “escandalitzat” després de l’anunci d’Arturo Torró sobre la concessió dels ‘xiringuitos’ de la platja de Gandia i que contemplarien l’habilitació d’una zona de 150 m2 per establiment, totalment tancada i per a ús exclusiu dels clients de cada xiringuito a la vora del mar. Per al regidor, Facund Puig, significa “privatitzar 1.800 metres quadrats de platja per tal que la gaudisquen només aquells que puguen pagar la seua estada allí, restant de l’ús públic tot aqueix espai”.

A més a més, Puig alerta també d’un doble perjudici pel que fa a l’augment de la concessió dels ‘xiringuitos’ a 8 o 10 anys. “Primer per a les persones que puguen optar a aquesta concessió, tenint en compte que el cànon que se’ls va a exigir serà prou voluminós per a deixar fora a aquelles persones que estiguen interessades amb una capacitat financera menor, cosa que no ocorre amb les concessions anuals actuals”.

Per a Compromís és també pervers que el govern local, “que ja està pràcticament esgotat, ingresse un cànon anticipat a 8 o 10 anys vista que operarà com una injecció econòmica per a la despesa desmesurada d’aquest alcalde en altres qüestions. Significa clarament que el que es recapte a compte d’una dècada d’explotació li’l puguen gastar abans de les eleccions de maig. Això em recorda el cànon de l’aigua d’Orengo”.

 

Foto: Diari Levante-emv. Edició Safor.