Facund Puig lamenta que els populars estiguen deixant de pagar quantitats elevades a empreses gandianes des de fa tres anys


El Grup Municipal de Compromís ha denunciat “el desgavell econòmic en què està immers l’Ajuntament de Gandia” després de comprovar en la Comissió d’Hisenda de hui que l’Executiu Local ha presentat, per a la seua aprovació, una nova tanda de factures extrapressupostàries per més d’1’6 milions d’euros (1.624.000 euros).

Per al regidor de Compromís, Facund Puig, aquestes noves xifres que ha exposat hui el Govern de Torró en factures fora de pressupost “són ja marejants i suposen un greu perjudici per a les empreses” que han prestat els seus serveis o subministraments a l’Ajuntament de Gandia.

Cal recordar que el mes de Febrer passat ja es va aprovar un altre grup de factures extrapressupostàries per més de mig milió d’euros (535.000 euros) per la qual cosa, ja se superen els 2 milions d’euros en aquest apartat (2.160.000 euros).

Puig ha explicat que existeixen factures sense pagar dels exercicis 2012, 2013 i 2014. Especialment sagnant és la situació d’algunes empreses gandianes que “estan sofrent un greu perjudici per la manca de planificació econòmica i la deficient gestió del govern local”.

Respecte a aquestes empreses locals, es pot citar com a exemple, les 16 factures aprovades, per un total de 210.000, que no s’havien abonat a l’empresa que gestiona el transport municipal i que corresponen als darrers tres anys; o les 50 factures per valor de 123.000 euros que s’havien deixat de pagar a l’empresa encarregada de l’arreplega de residus.

Aquesta dolenta gestió del Govern de Torró fa que aquestes empreses locals –que es poden passar fins a tres anys sense cobrar el que les pertoca pels serveis prestats– puguen tindre conseqüències nefastes com ara no poder fer front a pagaments, haver de fer retalls o prescindir de treballadors.