• L’ocupació mitjana del mes d’octubre es va situar en el 91,4%. Els establiments de tres estrelles han superat el 96% d’ocupació

L’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (HOSBEC) ha publicat les dades de l’informe relatius a l’ocupació hotelera de Gandia del passat mes d’octubre. Unes dades que llancen una ocupació mitjana del 91.4% durant el passat mes i on destaca l’augment de 19,9 punts percentuals respecte al mateix mes de l’any passat.

D’aquesta manera, l’ocupació mitjana en els establiments de tres estrelles es va situar en el 94.6% durant la primera quinzena i va pujar fins al 99.80% durant els últims 15 dies del mes passat. En el cas dels hotels de 4 estrelles, les xifres van arribar el 93,5% durant els primers quinze dies mentre que la segona quinzena va arribar al 84.4%.

Per procedència, els visitants seguixen tenint un marcat caràcter nacional, ja que suposen el 86,10%, mentre que els turistes estrangers van suposar el 13.90%. Entre els visitants forans, els turistes francesos suposen pràcticament el 8% (7.70%) seguits de visitants procedents de Regne Unit amb un 2.60%, Holanda 1.30% i Itàlia 1.10%.

Des del Departament de Turisme s’han mostrat satisfets pels resultats obtinguts, ja que suposen un suport als bons resultats obtinguts durant la campanya estival i impliquen la prolongació de la temporada turística a la nostra ciutat amb el afegit que això suposa de cara a la desestacionalització de la platja i la generació d’ocupació.

Les bones xifres d’ocupació hotelera es deuen en part a activitats que han comptat amb la col·laboració o organització del consistori com el Full ICAN Gandia, el Torneig Internacional de Tennis Carmen Perea o l’stage de pretemporada realitzat per tennistes francesos, fruit de la col·laboració públic privada posada en marxa en les Mesas de Turisme que busquen el desenvolupament d’activitats esportives i familiars en la línia que manté l’actual executiu.