Xavier Ródenas: “volem que la interpretació d’este patrimoni també genere economia”

  • Gandia presenta el Curs de Guies en Memòria Democràtica per preparar l’obertura del Centre d’Interpretació de la Guerra Civil
  • Ací podeu descarregar, en PDF, la programació

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha presentat aquest matí en roda de premsa el Curs de Guies en Memòria Democràtica de Gandia, l’objectiu del qual és oferir una formació general, local i amb perspectiva comparada sobre diversos aspectes de la història de la II República i la Guerra Civil, la memòria democràtica, el patrimoni i la importància de l’arxiu en referència a aquest període. La realització d’aquest projecte formatiu respon a la necessitat de comptar amb “un grup de guies ben preparats i que puguen interpretar de manera correcta un tema tan sensible com és aquest” davant l’obertura del Centre d’Interpretació de la Guerra Civil a Gandia.

Ródenas ha qualificat el projecte com a “innovador i novedós en l’àmbit del País Valencià, a la vegada que històric, i ha afegit que “ens agradaria que es generara economia d’açò, que aquesta gent tinguera un plus a la seua activitat”.

El curs es durà a terme des de l’11 de setembre fins al 15, tindrà una durada total de 20 hores i els interessats hauran d’abonar una quantitat de 60 €. A més a més, l’Ajuntament de Gandia s’ha coordinat amb la Universitat de València per a la correcta realització d’aquestes jornades formatives. Pel que fa al Centre d’Interpretació de la Guerra Civil, el regidor ha assenyalat que es preveu que es posarà en marxa després de Fires i que es tracta d’un projecte molt interessant, ja que no havíem comptat mai amb un espai físic on poder recordar aquesta època i on poder educar a les persones en el que va ser el drama de la dictadura i la Guerra Civil“.

Joan Cardona, un dels docents del curs, ha apuntat que l’any 1938 es calcula que van caure sobre Gandia al voltant de 2.000 bombes, aleshores els túnels es van convertir en una eixida i entrada de recursos”. Així doncs, “l’any 90 vam documentar moltes construccions, algunes s’han perdut, han aparegut de noves, però l’objectiu és fer tot un recull dels refugis i protegir-los municipalment“.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *