El govern respon al PP que el servei públic de bicicletes, que el govern anterior “va deixar morir”, està renovant-se dins dels terminis previstos per la nova contracta. A hores d’ara estan canviant-se les bases i s’hi n’instal·laran 45 noves pròximament. Ja hi ha 120 bicicletes al magatzem esperant la implantació del nou sistema d’ancoratge.

L’empresa Saforbici gestiona també els mupis o suports publicitaris i la senyalització direccional, que estan substituint-se i modernitzant-se. A canvi, l’Ajuntament no pagarà pel servei de la bicicleta. La ciutat s’estalvia 60.000 € anuals que s’invertiran en la renovació i l’ampliació de la xarxa de carrils bici.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha assegurat, en resposta a les crítiques del PP, que la nova contracta que gestiona, entre altres, el servei públic de bicicletes des de fa quatre mesos està treballant en la substitució de les bicis i les bases d’acord amb les previsions. De fet, a hores d’ara s’estan substituint les bases antigues de forma progressiva que conviuran durant uns mesos amb les antigues. S’hi n’instal·laran un total de 45. Al magatzem municipal hi ha ja 120 bicis noves que es col·locaran a les bases modernes, ja que el sistema d’ancoratge és incompatible amb les estacions velles. La intenció és arribar a 600  bicicletes noves.

Ródenas ha recordat que la nova contracta unificava la gestió del servei de bicicletes, els suports publicitaris al carrer (mupis), i la senyalització direccional de la ciutat. De fet, ja s’ha procedit a la substitució dels mupis per altres més moderns i 48 senyals noves. “Evidentment, l’empresa ha començat pels mupis perquè els genera ingressos per poder afrontar, en una segona fase, a hores d’ara, el servei públic de bicicletes. Que no ens costarà ni un € a l’Ajuntament”. Això generarà un estalvi econòmic anual de 60.000 € que s’invertirà en la renovació i ampliació de la xarxa pública de carrils bici. Abans de l’estiu s’han renovat trajectes del carrils bici a la platja i pròximament s’anunciarà 1 nou carril bici segregat sobre la calçada. “Des de fa temps estem treballant en una xarxa ciclista amb diversos anells per la ciutat. Anem a començar per les grans vies més problemàtiques, combinades amb els carrils 30 i altres que ja existeixen…”, ha assegurat el regidor de Més Gandia.

Finalment, Ródenas ha reprovat l’actitud del Partit Popular per criticar ara la gestió de serveis que ells van desatendre. “Hem passat del “tarde, mal y nunca”, del PP la passada legislatura, al rescat, regularització i modernització de molts serveis públics, com ara el de bicicletes. Els populars volen traure les vergonyes d’un servei que ells van deixar morir. Nosaltres durant un temps l’hem mantingut en una situació precària semblant al de la darrera legislatura, ho hem de reconèixer, fins que vam poder traure a concurs la nova contracta, fa quatre mesos, que ha introduït importants millores…”.

El nou govern es va trobar fa dos anys un servei deficitari i en molt mal estat, vinculat a l’empresa pública, IPG. En una situació il·legal. S’ha retornat el servei a l’Ajuntament de Gandia i s’ha tret a concurs públic la gestió, durant 4 anys, vinculada també a l’explotació dels mupis per tal de garantir la seua viabilitat econòmica i modernitzar-lo.