– Ho han anunciat aquest matí la Vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques i la regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo.
– Es tracta de dos programes: l’EMCORD (550.000 €, 43 treballadors/es, sense límit d’edat, amb especial atenció a la gent aturada de llarga durada) i l’EMCORP (7 persones majors de 30 anys).
– No cal apuntar-se en l’Ajuntament per a ser candidat/a a aquestes ofertes d’ocupació: el centre SERVEF farà una preselecció de candidatures per a aquests llocs de treball demandats pel consistori, preferentment entre les persones inscrites que no són beneficiàries de prestacions o subsidis per desocupació.
La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana que dirigeix Rafa Climent ha concedit a Gandia noves ajudes per al foment de l’ocupació a la nostra ciutat. Es tracta dels programes EMCORD i EMCORP per un valor total de 630.000 euros, que serviran per a jornada completa durant 6 mesos 50 aturats de llarga durada en l’Ajuntament de Gandia. Així ho han anunciat aquest matí la Vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques i la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo.
L’import que se’ns ha concedit per EMCORD és d’uns 550.000 euros (aquest programa no té límit inferior d’edat), i permetrà contractar 43 persones aturades. La subvenció de l’EMCORP és d’uns 80.000 euros (només per a majors de 30 anys) i es contractaran 7 persones més. No cal inscriure’s en l’ajuntament per a ser candidat a estes ofertes d’ocupació: el centre SERVEF farà una preselecció de candidats per a aquests llocs de treball, preferentment entre les persones que no són beneficiaris de prestacions o subsidis per desocupació. Hi ha uns barems de selecció ja determinats per la Conselleria d’Economia en l’ordre del Programa d’Iniciativa Social de juliol 2016, i que tenen en compte els ingressos de la unitat familiar, si hi ha responsabilitats familiars, diversitat funcional, violència de gènere, persistència en la situació de desocupació, adequació al lloc de treball i experiència laboral prèvia. El llistat de perfils que l’Ajuntament de Gandia ha sol·licitat al SERVEF és el resultat d’una posada en comú entre les distintes àrees municipals, per a reforçar alguns aspectes percebuts com a oportunitats per a la millora i que combina treballs per als que no es requereix titulació amb d’altres més qualificats. Els sous s’equiparan amb la mateixa escala de salaris de l’Ajuntament.
Es tracta de dues subvencions al 100%, és a dir: “l’Ajuntament de Gandia no ha de cofinançar cap percentatge d’aquests programes, que cobreixen els costos salarials i de Seguretat Social. En eixe sentit, estem acomplit quelcom a què ens obliga tant la coherència com les circumstàncies de la hisenda municipal: no tenim ja diners per a gastar directament des de l’Ajuntament per a fer plans d’ocupació de caràcter local, però seguim canalitzant ajudes de tot tipus (des de la Conselleria d’Economia, fonamentalment, que ostenta les competències en matèria d’Ocupació) per a contractar per a l’Ajuntament gent preparada i amb experiència i que necessita treballar. A part de la resta d’activitats habituals de formació i orientació per a l’empleabilitat que tenen lloc en Urbalab”, ha assegurat Izquierdo.
Per la seua banda, Milvaques ha celebrat l’atenció que Gandia i la Safor està rebent des de les distintes àrees de la Conselleria d’Economia Sostenible, “des de la qual se’ns han concedit noves fases del Taller de Sendes Urbanes, ajudes per a la modernització dels polígons industrials i altres convocatòries d’ajuda a l’ocupació en l’administració local. Per tant, aquesta és una nova magnífica notícia que demostra que el govern està contínuament buscant ajudes per al foment de l’ocupació de qualitat, així com el compromís de l’administració autonòmica amb la nostra ciutat”.