La Junta de Govern Local aprova sol·licitar a la Diputació una ajuda de 50.000 € per a la restauració de la Torre dels Pares

– La Junta de Govern Local aprova sol·licitar a la Diputació de València una ajuda de 50.000 € per a la restauració de la peça de la Torre dels Pares, que es sumaria als 50.000 € que ja ha invertit l’Ajuntament en la consolidació d’aquest patrimoni BIC.

– La taxa addicional, que afecta als interins de l’administració general, contempla la regularització de 8 places al 2017 i 10 a l’oferta d’ocupació de 2018. A més, es reposen 6 places de funcionaris que afecten als subalterns en situació temporal. Paral·lelament hi haurà un procés de promoció interna (només per a funcionaris) de 4 places.   

El regidor d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto i el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, han comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’explicar alguns dels assumptes tractats a la Junta de Govern Local.

Patrimoni

Xavier Ródenas ha anunciat que la Junta de Govern Local ha decidit acollir-se a una línia d’ajudes de la Diputació de València per valor de 50.000 €, dirigida a la restauració de la peça de la Torre dels Pares, que es sumaria als altres 50.000 € que l’Ajuntament ja ha invertit en la consolidació i reparació de la coberta d’aquest edifici de propietat municipal Bé d’Interés Cultural. “Després de la seua compra, ara fa 6-7 anys, aquest és el govern que més ha invertit. Perquè volem que siga patrimoni de primer ordre, tal i com es mereix. Tanmateix, seguirem treballant en aquest i altres elements patrimonials com el Morabit, el Castell de Bairen, l’ermita Martorell, etc… “, ha assegurat.

Per la seua banda, Prieto ha anunciat el que es considera una de les notícies més importants dels darrers anys pel que fa a la Relació de Llocs de Treball de l’Administració local, l’aprovació de l’oferta d’ocupació pública de 2017 que, juntament amb la previsió de 2018, preveu la consolidació de tots els interins o treballadors temporals, amb el vistiplau de la Mesa de Negociació General, on estan representades les forces sindicals.

I és que per a l’exercici de 2017, l’article 19 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de Pressupostos Generals de l’Estat estableix la possibilitat de la incorporació, a més de les places afectades per la taxa de reposició d’efectius, de places subjectes a taxes addicionals per a l’estabilització d’ocupació temporal.

“La mesura s’emmarca dins el Pla d’Ordenació de Recursos Humans i és la primera de les mesures que anirem prenent i que s’amplia a la previsió d’oferta pública de 2018 i, esperem, que també al 2019. Ve a solucionar un problema enquistat al llarg del temps i dignifica la tasca de la funció pública. Per això vull agrair l’esforç dels tècnics durant un any aproximadament i la confiança dels sindicats”.  Prieto ha aclarit que en cap cas es tracta d’un increment de la plantilla, sinó una regularització que està contemplada als PGE de 2018 i s’emmarca dins el Pla d’Ajust del Ministeri d’Economia al que està adscrit l’Ajuntament de Gandia.

 

Places subjectes a taxes d’estabilització de l’ocupació temporal

L’aplicació de la taxa addicional permet a l’Ajuntament de Gandia realitzar l següent oferta d’ocupació per a 2017:

  • 1 plaça de tècnic d’administració general que es correspon amb el lloc 05/013 de la vigent relació de llocs de treball.
  • 1 plaça d’operari de cementiri que es correspon amb el lloc 13/020 de la vigent relació de llocs de treball.
  • 1 plaça de topògraf. (Es correspon amb el lloc 11/012 de la vigent relació de llocs de treball).
  • 2 places d’inspector d’urbanisme. (Es correspon amb el lloc 10/007 de la vigent relació de llocs de treball).
  • 1 plaça d’enginyer tècnic industrial. (Es correspon amb el lloc 13/008 de la vigent relació de llocs de treball).
  • 1 plaça de cobrador. (Es correspon amb el lloc 17/025 de la vigent relació de llocs de treball).
  • 1 plaça d’inspector d’activitats. (Es correspon amb el lloc 13/013 de la vigent relació de llocs de treball).

Per a l’oferta d’ocupació de 2018 es proposa la consolidació d’aproximadament 10 places més d’ocupació temporal.

Places subjectes a taxa de reposició d’efectius.

D’altra banda, l’aplicació de la taxa de reposició d’efectius (substitució de funcionaris que han causat baixa definitiva a l’Ajuntament de Gandia) en l’exercici de 2017 regularitza 6 places del col·lectiu de subalterns de l’Administració General en situació d’interinatge.

Promoció interna

Finalment i atès que l’últim paràgraf de l’article 19.Uno.4 de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2017 estableix que no computaran dins el límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d’efectius les places que es convoquin per a processos de promoció interna, s’incorporen a l’oferta d’ocupació pública per aquest torn, una plaça d’auxiliar de tractament documental, una plaça d’inspector de tributs i dues places d’inspector d’activitats, que es corresponen, respectivament, amb els llocs 02 / 011, 07/008, 11/019 i 13/013.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *