Gandia signa el tancament d’IPG

– L’alcaldessa i els liquidadors formalitzen l’escriptura de cessió d’actius i passius de l’empresa pública a l’Ajuntament

– En el moment en què s’inscriga en el registre mercantil (un tràmit burocràtic que pot tardar unes poques setmanes), es produirà de fet la seua extinció.

Gandia ha procedit al tancament  de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) amb la signatura de l’escriptura de cessió global d’actius i passius d’IPG a l’Ajuntament de Gandia, que és el soci únic de l’entitat. En aquest acte notarial que s’ha produït este matí ha participat en representació de l’Ajuntament,  l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant; i els liquidadors de l’empresa Francesc Pons, Vicent Mascarell, Salvador Marí i Emili Morant. A aquesta escriptura l’acompanyen un estat actual de comptes de l’empresa i un inventari de propietats.

En el moment en què aquesta cessió d’actius i passius s’inscriga en el registre mercantil (un tràmit burocràtic que pot tardar unes poques setmanes), es produirà de fet l’extinció de l’empresa pública de Gandia.

Amb aquesta cessió el govern de Gandia, amb el suport actiu i la participació de Ciutadans, acaba l’any 2017 acomplint una promesa: tancar l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia, que fou durant la legislatura passada un focus d’opacitat, de mala gestió i de deute.

Des d’ara, l’Ajuntament assumeix els béns que li resten a l’empresa pública, els treballadors i treballadores, i assumeix també el deute que resta per pagar, uns 6,5 milions d’euros.

En les últimes setmanes s’han pagat 4 milions d’euros en factures i s’ha aconseguit vendre els baixos de l’edifici nou de Simancas cancel·lant així un crèdit del voltant de 5 milions d’euros, una operació semblant en importància i magnitud a la reversió de la compra de la bolera del Gandia Palace. Els proveïdors que encara no han cobrat passen a ser ara creditors de l’Ajuntament, que satisfarà eixos deutes durant els primers mesos de l’exercici pressupostari 2018.

Antecedents

Fa poc més de 10 anys naixia a Gandia Iniciatives Públiques, la matriu de tres empreses públiques creades amb una triple finalitat: fer accessible la vivenda en el moment de major vigència de la bombolla immobiliària, promoure l’activitat de l’esport. I, per últim, introduir al sector turístic en el sistema productiu de la ciutat per a gestionar un dels motors econòmics més importants de Gandia: el Turisme.

Tots els seus comptes es van aprovar amb balanços econòmics positius, fins i tot el de 2011, que ja va ser aprovat per un govern del PP en 2012.

Però l’empresa pública en mans del PP va ser, segons el govern, una ferramenta “que va condemnar les futures generacions locals a haver de pagar les males gestions de l’executiu popular. Aquell Partit Popular que en 2011 va prometre tancar les empreses públiques va fusionar les tres empreses en una sola i mai va complir la seua promesa de tancar l’empresa pública. En definitiva, IPG es va convertir en la ferramenta favorita del PP, des de la qual van portar a terme la seua política de clientelisme, enxufisme i gestió fosca dels diners de tots els gandians i les gandianes”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *