– Xavi Ródenas: “És una festa popular per debatre i difondre el valor de la natura”.

– El Dia de l’Arbre tindrà lloc el pròxim diumenge, 11 de febrer, de 9.30 a 14 h, a l’Anella Verda (parc Ausiàs March, parc Ambrosies i Jardins Joan Pellicer) amb una gimcana de cinc tallers i una plantació.

– Des de fa dues edicions les activitats s’amplien amb una setmana d’actes que inclouen exposicions, col·loquis, plantacions, documentals, tallers, teatre…

 

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, acompanyat per Nieves Santonja, directora del Taller d’ocupació Sendes Urbanes III, han presentat aquest matí el programa d’activitats amb motiu del Dia de l’Arbre. Unes jornades que tindran lloc al llarg del mes de febrer amb tallers, exposicions, col·loquis, documentals, teatre… a més de la plantació popular d’arbres.

Així, el proper diumenge 11 de febrer, a diferents espais de l’Anella Verda de Gandia es realitzarà una gimcana que es completarà si s’aconsegueixen els segells de les cinc caselles corresponents als tallers programats, amb la col·laboració d’Apeif Safor, Voluntariat Creu Roja Gandia o el Taller d’Ocupació. Amb l’objectiu de conèixer els entorns més immediats de la ciutat, aquesta activitat, dirigida a tota la ciutadania, es celebrarà a l’entorn del riur Serpis (parc Ausiàs March, parc Ambrosies i Jardins Joan Pellicer), amb entrades des del Pont de Ferro i des del Mirador del Serpis. En acabar, és celebrarà un esmorzar popular.

 

Setmana de l’arbre

En col·laboració amb Aguas de Valencia, entre les múltiples activitats que es produiran, destaquen la visita del famós Botànic Cavanilles a les escoles de la ciutat per anunciar la setmana de l’arbre. A partir del 13 de febrer, i durant un mes, romandrà al Teatre Raval l’exposició “Ocells de la Safor”, de Jesús Villaplana. S’inaugurarà a les 19.30 h, seguida d’una xerrada-col·loqui: “Muntanyes, boscos i animals de la Safor” amb Jesús Villaplana, Òscar Martí, Dani Muñoz, Vicent Cervera i Miquel Rodilla .

El 15 de febrer es produirà la plantació d’arbres a Santa Anna amb alumnes del programa ‘Arbres a l’Aula’ i, a les 19 h, la projecció del documental “Serpis de ferro: la via verda Alcoi-Gandia”, de Santi Hernández i Matilde Alcaraz, al Teatre Serrano.

Finalment, el dissabte 17 de febrer, a les 10 del matí, hi haurà el taller didàctic “Vine a conèixer els ocells hivernants del Paratge Natural Parpalló-Borrell”, al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell (activitat gratuïta). I al Teatre del Raval, a les 17.30 h, es representarà l’obra “La Mona Simona”, de la companyia La Sonrisa del Lagarto.  Gratuïta per a tots els xiquets/es que presenten el full  segellat de la gimcana complerta.

Xavier Ródenas ha convidat tota la ciutadania a participar en aquestes jornades històriques, que es celebren des de fa quaranta anys. “És una festa popular per debatre i difondre el valor de la natura” i ha recordat que “no és tan important plantar arbres com conèixer i estimar realment el nostre entorn natural”.

Per la seua banda, Nieves Santonja ha destacat la implicació, més enllà del seu horari, de l’alumnat treballadors/es del Taller d’Ocupació Sendes Urbanes III, que inclou les línies d’educació i interpretació mediambiental, jardineria i obra. “L’educació mediambiental és important per a la gestió dels recursos a la nostra zona. Quan un coneix el seu entorn, valora i cuida més tot el que l’envolta”.