La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Lorena Milvaques :“En els darrers temps, la crisi econòmica ens han portat cap a una situació de desigualtat cada volta major, a una feminització de la precarietat i a una pèrdua de drets de ciutadania, fins i tot de drets ja consolidats. Les retallades econòmiques han suposat un atac directe contra el procés d’igualtat entre dones i homes ja que la precarietat laboral, la cura de les persones dependents, etc. són qüestions que assumeixen habitualment les dones quan les institucions públiques no les cobreixen o resolen en la seua totalitat”.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DELS GRUPS MUNICIPALS MÉS GANDIA I SOCIALISTA, DE SUPORT A LA VAGA FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ DE 2018, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

 El pròxim 8 de Març, dia Internacional de la Dona, el moviment feminista amb el suport d’organitzacions i col·lectius polítics, socials i sindicals convoca una vaga general de les dones de part a part de la nostra geografia.

Una convocatòria de denúncia enfront les desigualtats, les discriminacions i les violències estructurals que pateixen  més de la meitat de la població mundial, les dones, però també de reivindicació d’un nou model social, just, democràtic i igualitari.

Una vaga feminista contra un sistema capitalista i patriarcal que permet que les desigualtats estructurals que pateixen les dones estiguen arribant a tals nivells de gravetat i de tal dimensió que fa ineludible prendre els carrers, les institucions i els centres de treball per demostrar que sense elles o aquestes el món cau, el món es para.

Un món el funcionament del qual, dades i pràctiques les engloba i les dibuixa en aquests escenaris:

  • A tot el món, les dones guanyen només entre el 60 i el 75 per cent del salari dels homes en treballs d’igual valor.
  • A l’Estat espanyol, el treball dedicat per les dones a les llars, a la cura i a la reproducció aconsegueix el 53% del PIB, la qual cosa significa que l’Estat fa recaure en les dones gran part del que hauria d’estar atès a través dels serveis públics.
  • La pràctica de la interrupció voluntària de l’embaràs no està garantida per a totes les dones. La legislació existent permet que la classe mèdica més reaccionària puga negar-se a realitzar la IVE en els centres sanitaris públics i que el codi penal seguisca contemplant l’avortament com un delicte.
  • La misogínia recorre la cultura i la ciència en tots els seus àmbits. En l’art, en la literatura, en el cinema, en les matemàtiques, en la biologia, en l’enginyeria o arquitectura…, les dones quasi no existeixen. Aquesta invisibilització comporta que les dones no apareguen en la narració de la Història i que totes les seues aportacions hagen sigut i seguisquen sent totalment ignorades.
  • Les agressions sexuals i les violacions, en alguns casos, han passat de ser actes criminals individuals a formes grupals cada vegada més presents.
  • Els continus assassinats de dones han de traduir-se en un rebuig frontal a aquesta inacceptable realitat, que consolide la construcció d’una cultura antipatriarcal per eradicar aquesta violència sistèmica de la vida de les dones.
  • La notòria expansió que està adquirint el debat i la demanda dels ventres/úters de lloguer, no ho oblidem, de dones pobres, que són les qui es veuen obligades a aquesta forma d’explotació capitalista i patriarcal.
  • Les milers i milers de dones i xiquetes traficades per a consum sexual dels homes i la seua irrefutable connexió amb la “indústria del sexe” i la prostitució.

Per aquestes i moltes més raons aquest Ajuntament recolza la Vaga Feminista convocada per al 8 de març de 2018. Una vaga que anirà emmarcada amb grans manifestacions al llarg de tot el territori espanyol on les dones prendran els carrers per a demostrar que no solament cal parar el món sinó també cal transformar-lo canviant els seus models patriarcals per models d’igualtat, justícia, paritat, llibertat, diversitat i democràcia.

Per aquest motiu l’Ajuntament de Gandia es compromet a:

  1. Recolzar la Vaga General de les Dones, facilitant el seu desenvolupament a la ciutat de Gandia.
  2. Facilitar tots els mitjans materials, personals i de difusió de les manifestacions, concentracions, activitats i actes que convoquen les associacions de dones al voltant del 8 de març.
  3. Enarborar la bandera feminista a l’Ajuntament com a símbol de suport a la lluita de les dones.

180216_005En Gandia, a 15 de Febrer de 2018

Lorena Milvaques Faus                                                      José Manuel Prieto Part

Portaveu de Més Gandia                                                    Portaveu del PSPV-PSOE