El govern de Gandia planteja una solució definitiva per a finalitzar les obres d’urbanització de Marenys de Rafalcaid

Xavier Ródenas: Hem escoltat als propietaris dues vegades i a força de diàleg, donar la cara i buscar els recursos, posem a la mà dels veïns la decisió d’executar l’obra.

– La proposta de finalització d’obres serà votada pel veïnat i persones propietàries i compromet el consistori a girar l’última quota de la urbanització un cop hagen finalitzat els treballs.

El coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, acompanyat pel regidor de Gestió responsable del Territori, Xavier Ródenas i el president de la Junta de Districte de Marenys de Rafalcaid, Miguel Ángel Picornell, han informat aquest matí en roda de premsa de la proposta que ha presentat el govern als propietaris de parcel·les de la urbanització de Marenys de Rafalcaid per tal de fer possible la finalització de la urbanització.

Xavier Ródenas ha incidit que l’actual executiu ha afrontat una situació paralitzada durant els últims quatre anys. “No val amb manar i esperar que les coses se solucionen. El treball dels polítics és buscar els recursos i les solucions perquè els compromisos es puguen complir. Si estem en aquest punt, és perquè hi ha molta gent que ha treballat molt des del departament d’Urbanisme per donar una eixida als veïns“. “Hem escoltat als propietaris dues vegades i a força de diàleg, donar la cara i buscar els recursos, posem a la mà dels veïns la decisió d’executar l’obra. Creiem que és una oportunitat molt bona per donar eixida a la situació“.

Seguidament, Miguel Ángel Picornell ha explicat que “la proposta pretén posar fi a anys de desacords i acabar la urbanització“. Picornell ha explicat que actualment i com que no està finalitzada la mateixa, no es poden dur a terme transmissions de les parcel·les ni realitzar construccions noves al no haver seguretat jurídica. “Si l’Ajuntament no recepciona les obres, no es pot fer pràcticament res en les parcel·les. S’ha treballat molt des del departament d’Urbanisme per presentar aquesta proposta que implica treure tots els pals de enllumenat i telèfons a més de finalitzar els parcs i millorar alguns carrers. Els preus són molt ajustats. Amb aquesta iniciativa l’ajuntament no tindrà cap guany i esperem que els veïns la valoren favorablement. Ja ens hem reunit dues vegades amb ells i s’han concretat diversos aspectes“.

Per la seua banda, Vicent Mascarell ha recordat la situació de diverses urbanitzacions de la ciutat que estaven per finalitzar quan va accedir l’actual govern. “La crisi econòmica, la inacció de l’anterior govern, sentències judicials, a més dels canvis de normativa i la Llei de Costes han impedit fins ara que es finalitzen els treballs“.

El coordinador general d’Urbanisme ha destacat que s’ha realitzat una auditoria per determinar què cal per a finalitzar la urbanització i quins costos tindria. “Com que no està acabada la urbanització, les parcel·les no tenen condició de solar i per tant no es poden donar llicències d’obres, ni d’ampliació, ni d’activitat i fins i tot connectar-se la llum. És una situació injusta que volem solucionar amb aquesta iniciativa“.

La proposta del govern passa per una solució de mínims perquè el consistori puga recepcionar les obres. Tal com ha informat Mascarell, la repercussió final per als propietaris ascendiria a poc més de 4 euros per metre quadrat, una quantitat que redueix en gairebé 3 € per metre quadrat l’import anunciat en el seu dia. L’import final, tal com s’han compromés els membres del govern, es giraria com a última quota d’urbanització un cop hagen finalitzat els treballs íntegrament. El cost de l’actuació estimat és de prop de 500.000 €, tot i que el govern espera que després de la licitació de les obres, l’import es reduïsca en un mínim del 10%.

Plantegem un projecte realista, seriós i sense mentides, allunyat de les promeses de l’anterior govern que va prometre que els veïns no haurien de pagar però que mai va realitzar les obres” va explicar Mascarell qui també ha destacat que els veïns tindran l’última paraula, ja que només es faran les obres si hi ha una majoria a favor. “Arbitrarem un procés de participació en els pròxims dies al districte i els veïns podran opinar sobre un assumpte que els afecta directament. Hem decidit que els propietaris firmen un document on donen el vistiplau a les obres i on consta el compromís municipal que els treballs no tindran més cost de l’acordat i que la quota no es girarà fins a finalitzar les obres“.

Per finalitzar, s’ha informat que els propietaris podran signar el document en la Junta de Districte de Marenys de Rafalcaid o l’Ajuntament de Gandia al llarg dels mesos de febrer i març tot i que el termini serà flexible per facilitar la participació.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *