Gandia se suma a la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació

  • Sota el lema: “L’educació, el camí de la Pau. Deixa la teua empremta”, demà divendres, de 10.30 a 12.30 h, a la plaça Major, hi haurà una concentració de diversos centres educatius de la ciutat (que prèviament han treballat el tema a l’aula), els quals realitzaran un acte simbòlic i es llegiran textos de l’alumnat.
  • La iniciativa compta amb el suport de l’ONG Escoles Solidàries Gandia i el Departament d’Educació. L’objectiu és que l’alumnat investigue, reflexione i aprofundisca sobre la realitat educativa al món, especialment als països més pobres i necessitats. També que es mobilitze tota la comunitat educativa i la societat en general per una educació de qualitat per a totes i tots arreu del món.

Diverses ONGD de l’àmbit educatiu, sindicats de l’ensenyament i diferents moviments socials, organitzen des de 2001 la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME). A la Safor, la SAME s’organitza enguany per primera vegada i compta amb el suport de l’ONGD ESCOLES SOLIDÀRIES.

Cal indicar que el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, des d’un principi, ha valorat positivament la iniciativa de la celebració de la SAME i s’ha sumat a ella, convidant els col·lectius educatius de Gandia a reflexionar i treballar sobre les activitats de la proposta didàctica que han elaborat les organitzacions dalt esmentades.

L’objectiu de la SAME és que l´alumnat investigue, reflexione i aprofundisca sobre la realitat educativa al món, especialment als països més pobres i necessitats.

Que la comunitat educativa i la societat en general es mobilitzen per reclamar que es faça real el dret a una educació de qualitat per a tots i totes en el món. No hem d’oblidar que els governs s’han marcat uns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a portar a terme fins al 2030. L’objectiu 4 es centra en garantir una educació inclusiva i de qualitat pera a tots i totes.

Aquesta activitat final o concentració tindrà lloc el divendres, 27 d’abril, de 10,30 a 11,30 h, a la Plaça major de Gandia. Diversos centres educatius de la ciutat -que prèviament han treballat el tema a l’aula- aportaran alumnes representants i allí es realitzarà un acte simbòlic i es llegiran textos de l’alumnat.

El curs passat aquest acte públic de la SAME es va celebrar a València i també a Alacant, Elx, Castelló i Ontinyent.

El lema de la SAME d’enguany és “L’educació, el camí de la Pau. Deixa la teua empremta.”

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *