Gandia és pionera en proposar polítiques inclusives i lgtbi friendly al sector empresarial

– L’Urbalab Gandia va acollir ahir dijous la I Jornada de treball sota el títol “Implicació de les empreses com a espais LGTBI friendly”, a càrrec de Jokin Egaña, president de l’Asociación Española de Empresas Gay – friendly (Grupo EGF).

– Es tractava d’una iniciativa de l’associació Poliqroma i organitzada per les regidories de Diversitat i Polítiques Econòmiques de l’Ajuntament de Gandia.

– Egaña: “També és una oportunitat perquè la pròpia comunitat lgtbi puga mirar a aquestes empreses com a aliats necessaris i responsables, ja que actualment existeix certa desconfiança. I és lògic, ja que, durant dècades, la comunitat lgtbo ens hem sentit marginats, si no rebutjats, pel sector empresarial“.

El president de l’Asociación Española de Empresas Gay – friendly, Jokin Egaña, va estar convidat ahir a Gandia a una jornada de treballa per tal de mostrar al sector empredarial els beneficis de descobrir i potenciar la pràctica de polítiques inclusives amb la comunitat LGBTI, respecte a empleats, clients, proveïdors, directius i premsa, fent-los veure els avantatges empresarials, laborals i comercials que les polítiques LGTBI friendly comporten.  En aquest sentit, va presentar el Decàleg de pràctiques LGTBI friendly en les empreses que ja s’han afiliat a l’Associació espanyola d’empreses Gai Friendly.

“També és una oportunitat perquè la pròpia comunitat lgtbi puga mirar a aquestes empreses com a aliats necessaris i responsables, ja que actualment existeix certa desconfiança. I és lògic ja que, durant dècades, la comunitat jgtb ens hem sentit marginats, si no rebutjats, pel sector empresarial“.

L’acte va estar presentat per la regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo i va comptar amb la presència, entre d’altres empresaris, del president de la Cooperativa de Comerciants del Centre Històric, qui va prendre bona nota de les propostes.

En aquest sentit, Izquierdo va anunciar que el departament de Comerç, de la mà del sector comercial i hostaler del Centre Històric, participarà activament en la pròxima edició de la Gandia Pride. Orgull Gandia 2018, organitzada pel Departament de Diversitat de l’Ajuntament i el Consell de la Diversitat “visibilitzant al màxim la comunitat LGTBI, ajudant a difondre les seues reivindicacions i lluitant contra la lgtbifòbia”.

L’Ajuntament de Gandia és una de les primeres administracions que s’ha interessat en formar i proposar eines al sector empresarial per tal que aplique polítiques inclusives.

 

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *