Visites guiades als refugis de la Guerra Civil durant juliol i agost

– En el marc de la campanya ‘La memòria democràtica: coneix la teua història recent’, hi han passat ja 2.134 persones pels espais de la Peixateria i el Prado.

Xavier Ródenas: l’objectiu és recordar un drama per a que no torne a passar. “Sense cap òptica política, es tracta de presentar un drama que no s’ha de repetir. Desgraciadament passa cada dia a Síria, i és el missatge de pau que tractem de contar als xiquets”.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, acompanyat del regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, han comparegut en roda de premsa per a presentar l’horari de les visites guiades als mesos de juliol i agost als refugis de la Peixeteria i del Prado, tots dos amagatalls emprats a la Guerra Civil.

Conèixer les errades del passat és imprescindible per tal d’evitar tornar-les a repetir. I la Guerra Civil és una errada que s’ha de tenir ben present. Per aquest motiu, i gràcies a la recuperació dels refugis que s’ha fet durant la legislatura, des del mes de novembre passat es poden visitar dins del marc de la campanya ‘La memòria democràtica: coneix la teua història recent’.

De fet, des que s’inaugurà, han passat 2.134 persones pels refugis. “Tot i la politització que es va fer des de l’oposició, el perfil dels visitants ha sigut universal: gent de dretes, esquerres, xiquets, famílies”, tal i com apunta Xavier Ródenas. Hi ha dos tipus de visites, les que es programen des de l’Ajuntament (amb un preu de 5 euros per persona; 2 euros per als menors de 12 anys); i les que organitzen els guies acreditats amb permís. L’horari de les visites serà els dimecres de juliol i agost (excepte el 15) a les 20.00 hores i el dissabte 14 i 21 de juliol i dissabte 4 i 18 d’agost a les 19.00 hores.

A més, des de l’àrea de cultura s’organitzen jornades cada any amb un tema rellevant sobre el conflicte. Homenatges, les missions pedagògiques o el paper de la dona durant la República han copat aquestes tres edicions. Unes jornades que es fan a finals de gener.

Xavier Ródenas ha destacat que l’objectiu és recordar un drama per a que no torne a passar. “Sense cap òptica política, es tracta de presentar un drama que no s’ha de repetir. Desgraciadament passa cada dia a Síria, i és el missatge de pau que tractem de contar als xiquets”, ha assegurat. A més, està previst que a la tardor es done l’opció de realitzar visites escolars.

Per la seua banda, Joan Muñoz ha volgut convidar a tota la ciutadania en aquesta nova oferta d’oci cultural que s’ofereix. “Hem recuperat i tenim molt present la memòria democràtica. Es pot visitar un lloc on han passat tantes coses”, ha conclòs.

PROGRAMACIÓ VISITES GUIADES JULIOL I AGOST 2018

LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA: Coneix la teua història recent

Visites guiades als refugis de la guerra civil de la Peixateria i del Prado.

Els dimecres de juliol i agost (excepte el 15) a les 20.00 hores i el dissabte 14 i 21 de juliol i dissabte 4 i 18 d’agost a les 19.00 hores.

La visita dura aproximadament 1 hora 30 minuts (inclou els dos espais).

Realitzades per Guies acreditats. Grups de 20 persones. Mínim 10 persones. Si no s’arriba al mínim s’anul·larà la visita.

Punt de trobada: Mirador dels Borja (darrere de l’Ajuntament de Gandia).

Inscripcions i pagament: Oficines d’Informació i Turisme de l’Ajuntament de Gandia (Gandia davant RENFE, Platja de Gandia FAR 1). Tfn. informació: 96 287 77 88 – de dilluns a divendres 9.30 a 13.30 i de 15.30 a 19.30 dissabte de 9.30 a 13.30h.

Preus: 5 euros per persona; 2 euros menors de 12 anys.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *