– El Gandia Serpis Urban Project col·labora amb la Gandia Pride, Orgull Gandia 2018 amb aquesta obra de Flug, que es pot visitar al mur lateral de l’antiga Guarderia Wilson, entre els aparcaments del Gregori Maians i l’ermita de les Ànimes.

– Representa a dues amigues, que no eren parella, i que de forma espontània van decidir besar-se davant una manifestació homòfoba a París.

– Milvaques: “No volíem deixar passar l’oportunitat de plasmar de formar permanent, a través de l’art, la reivindicació del dret i la llibertat d’amar. Estem orgullosos de ser una ciutat diversa, però també dels nostres artistes”.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, acompanyada del president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, tècniques de l’àrea, representants del Consell de la Diversitat i altres membres corporatius, ha presentat aquest matí la pintura mural d’art urbà realitzada en commemoració de la Gandia Pride, Orgull Gandia 2018. Està situada en un mur lateral de l’antiga Guarderia Wilson, cedit pels seus propietaris per a l’actuació.

“És una de les novetats de la programació de l’Orgull Gandia. No volíem deixar passar l’oportunitat de plasmar de formar permanent, a través de l’art, la reivindicació del dret i la llibertat d’amar. Estem orgullosos de ser una ciutat diversa, però també dels nostres artistes”, ha assegurat Milvaques.

L’obra es titola “Love is Love”, i el seu autor, Flug, ha explicat que “m’ha agradat molt la temàtica, perquè m’és molt pròxima per familiars i amics. Normalment, pinte en blanc i negre, però tenia ganes de posar-li color i l’arc de sant martí era ideal. Representa a dues amigues, que no eren parella, i que de forma espontània van decidir besar-se davant una manifestació homòfoba a París”.

Aquesta és la setena actuació del projecte conjunt de les regidories de Gestió Responsable del Territori i Responsabilitat Social, Gandia Serpis Urban Project. El responsable, Eloi Ángel, ha destacat que es va comptar amb Flug per a aquesta actuació “per la trajectòria de la seua obra reivindicativa”. I ha recordat que els murals sempre tindran missatges reivindicatius, sense cap exclusió. De fet, ha avançat que el pròxim mural s’hi pintarà entre les places de sant Josep i Tirant i l’artista seleccionat serà Toni Espinar, tot i que no ha volgut avançar el tema.

Finalment, Milvaques ha agraït la predisposició dels propietaris del mur i no ha descartat que molt prompte s’hi faça una nova actuació en altres trams de la paret.