– Xavi Ródenas: “Hem fet un esforç titànic per rescatar els serveis. I aquest és un dels exemples més clars. A l’espera de la nova licitació de transport públic, La Marina Gandiense mantindrà el servei, el millorarà i se’n farà càrrec de tots els costos. Aquesta és una passa important, ja que el govern retorna la confiança a l’empresa, perquè paguem”.

– S’elimina el transbord a l’Estació de Renfe. D’aquesta manera, la línia més llarga, connectarà els barris amb el centre hospitalari i amplia l’horari fins a les 22.30 h. La freqüència de pas es mantindrà i serà de 15’ en hora punta. Es crearà una parada nova al carrer Alfaro, pròxima a l’estació, pensant en les persones usuàries d’altres poblacions que tornen de l’hospital cap a l’Estació de trens o autobusos.

– Ajuntament i La Marina Gandiense porten molt de temps treballant conjuntament en la nova línia, que dóna resposta a una llarga reivindicació veïnal. Resolt el deute de la legislatura anterior (400.000 €), s’ha retornat la confiança a l’empresa concessionària de l’Urbanet, que assumirà els costos del servei sense cap despesa per a les arques públiques.

– La Marina Gandiense posa en marxa també, de forma pilot, una APP per a la línia 2 (Gandia – Grau i platja), que indica el temps d’espera, la parada més pròxima, horaris globals de tot el servei, a més de plànols de situació. També s’hi instal·laran comptadors de parades a les bases de la Renfe. Els dos serveis aniran ampliant-se progressivament a la resta de línies i parades.

Els regidors de Mobilitat Sostenible i Administració, Xavi Ródenas i José Manuel Prieto, respectivament, acompanyats del Cap de Trànsit de La Marina Gandiense (concessionària del servei de transport públic a Gandia), Santiago Canet, han anunciat aquest matí una esperada i reivindicada demanda veïnal, la connexió de tots els barris del nucli urbà amb l’Hospital Comarcal. Així, la Línia 3 de l’Urbanet absorbirà a partir del 2 juliol l’actual llançadora que uneix l’estació de Renfe amb el centre hospitalari. Pensant en els viatgers que venen de fóra, s’habilitarà una nova parada al c/Alfaro, molt pròxim a l’estació. Des de l’empresa concessionària s’ha assegurat que l’ampliació de la línia no repercutirà negativament en la freqüència de pas dels autobusos, que serà de 15 minuts en hora punta, de més afluència d’usuaris a l’Hospital. Fins i tot s’amplia l’horari fins a les 22.30 hores. El funcionament de la resta de línies, la 2 i la 5, es manté amb normalitat.

“En les condicions més difícils, l’Ajuntament ha apostat pel transport públic, per connectar tots els barris i millorar el servei. Hem salvades les dificultats i hem afegit millores”, ha comentat Prieto, qui ha recordat que el nou govern local va haver d’enfrontar-se a una reclamació econòmica de La Marina Gandiense de 400.000 € de deute de l’executiu anterior, el qual tampoc consignava la totalitat del cost del servei en els pressupostos. El Pla d’Ajust imposat pel Govern central també ha entrebancat fer-li millores al servei, perquè no ens permetia que fora deficitari. “Però al tercer any, aquest govern ha iniciat una nova licitació i hem aconseguit que la concessionària assumisca el risc, sense aportació municipal”.

       “Hem fet un esforç titànic per rescatar els serveis. I aquest és un dels exemples més clars. A l’espera de la nova licitació de transport públic, La Marina Gandiense mantindrà el servei, el millorarà i se’n farà càrrec de tots els costos. Aquesta és una passa important, ja que el govern retorna la confiança a l’empresa, perquè paguem”, ha assegurat Ródenas.

Nova App

“Hem treballat molt bé amb l’Ajuntament i dins el marge que podíem”, ha explicat Canet, qui ha anunciat altres dues novetats. D’una banda, la posada en marxa a partir del 2 de juliol d’una App, una aplicació per al mòbil, que començarà de forma experimental a línia 2 de La Marina, la que connecta amb el Grau i la Platja, però que després anirà ampliant-se progressivament a la resta de línies. “Portem dos anys treballant-la, d’una forma molt metòdica, per la quantitat de dades necessàries”. En temps real s’indicarà el bus o la parada de La Marina més pròxima, així com horaris globals de tot el servei, amb la possibilitat de veure mapes, pensant també en els turistes que es planifiquen els seus viatges.

També s’instal·laran de forma progressiva comptadors de parades. De moment, començaran per les parades de la Renfe.

Finalment, s’ha anunciat també que es renovarà tota la cartelleria.