– Els vehicles que hui han estat presentats són dos de recollida de càrrega posterior, dos de recollida de residus de càrrega lateral i un camió de neteja de contenidors amb una capacitat per netejar més de 50 contenidors al dia. Tots els contenidors de la ciutat podran estar nets cada tres setmanes

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, acompanyades pel regidor delegat de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell i representants de l’empresa FCC, han presentat aquest matí els cinc nous vehicles de neteja que se sumen als sis que van ser presentats el passat mes de desembre.

Uns camions que incorporen la imatge de la nova marca de la ciutat, “una estrela que parla d’excel·ncia envoltada de mar, que ve a dir-nos que la nostra ciutat brilla per molts motius i un d’ells ha de ser que estiga neta. Aprofitem l’ocasió per a recordar que la ciutat és de tothom i que entre totes i tots hem de col·laborar perquè estiga neta. Aquesta ciutat brillarà si tots posem de la nostra part com si es tractara de la nostra casa” va delcarar Diana Morant.

Els vehicles que hui han estat presentats són dos de recollida de càrrega posterior, dues de recollida de residus de càrrega lateral i un camió de neteja de contenidors amb una capacitat per netejar més de 50 contenidors al dia amb el qual tots els contenidors de la ciutat podran estar nets cada tres setmanes.

Morant ha destacat que els camions incorporen l’última tecnologia amb el que són menys contaminants i emeten menys soroll a l’hora de realitzar la neteja com indica la normativa. “És un servei que es desenvolupa en les hores de descans i per a nosaltres era important reduir el soroll de la maquinària a més de contaminar menys el medi ambient“.

Unes màquines que han suposat una inversió d’1,5 milions d’euros destinats a millorar aquest servei bàsic de la ciutat. L’alcaldessa de la ciutat ha anunciat que el pròxim any l’empresa té previst realitzar una nova inversió en maquinària de mig milió d’euros.

Sobre les inversions realitzades per l’empresa, Morant ha destacat que “hem recuperat la normalitat en les relacions amb l’empresa i demostrat el respecte institucional amb les contractes municipals. L’anterior govern va deixar a deure fins a 14 milions d’euros a FCC per serveis prestats i aquest govern ja ha saldat tot el deute. És una cosa que ha quedat en el passat i a dia de hui, l’Ajuntament de Gandia paga totes les mensualitats de manera escrupolosa a més d’haver liquidat el que es devia. Tot això ha suposat que la contracta haja pogut realitzar la inversió i estiga disposada a seguir apostant per la nostra ciutat” “S’ha notat que la neteja ha millorat amb la nova maquinària i seguirem treballant perquè la ciutat cada dia estiga més neta, és el nostre compromís com a govern”.

Per la seua banda, Ángel Garcillán, director regional de la Comunitat Valenciana de FCC, ha declarat que “aquests camions substitueixen a vehicles ja antics. Ja incorporàrem fa uns mesos vehicles nous i ara aquests camions destaquen per què produeixen menys soroll i generen menys emissions