Comença la campanya de prevenció de la mosca de la fruita

 El 6 d’agost comença la campanya de prevenció de la mosca de la fruita per a varietats extra-primerenques i primerenques de cítrics

– Aquesta campanya està subvencionada per la Conselleria d’Agricultura

Xavier Ródenas, regidor de l’Àrea de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, anuncia que a partir del dia 6 d’agost de 2018 s’inicia la campanya de lluita contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata) per a les Varietats Extra-Primerenques de cítrics (Marisol, Clausellina, Clemenrubí (Pri-23), Basol, Oronules, Arrufatina, Hashimoto, Loretina, Beatriz, Clemenpons, Esbal, Oroval,Satsuma Owari, Clemennapo, Mioro, Iwasaki, Primosole, Okitsu, Clemensoon, Clemenclara, Orogros, Cultifort, Oct488, Nero, Capola y Clemenval) i Primerenques (Navelina, Tomatera, Orogrande, Clementina fina, Washington Navel, Navel Foyos, Clemenules, Newhall, Caracara, Salustiana i Nova).

Aquesta campanya està subvencionada per la Conselleria d’Agricultura i es basa en el tractament amb lambda-cihalotrin a raó de 27 cc per fanecada (325 cc per hectàrea). La Conselleria informa que el tractament està dissenyat per a polvoritzar només la cara sud dels arbres. A més a més s’informa que aquest tractament no està autoritzat per a parcel·les amb producció destinada als Estats Units d’Amèrica.

El repartiment del producte el faran els Guardes Rurals als següents punts i horaris:

  • tots els dies de 13:30 a 14:30 h al Centre d’Interpretació de la Marjal (Aula Natura)
  • dimarts de 10:30 a 11:30 h al Centre Social de Marxuquera
  • dijous de 10:30 a 11:30 h al camí Sèquia del Rei (caseta del guarda de la Marjal)

Al moment de retirar el producte l’agricultor haurà d’informar als Guardes Rurals del seu nom i DNI, així com el número i polígon de la parcel·la, la varietat a tractar, l’edat de la plantació i la superfície de la plantació a què es destinarà el producte subvencionat.

En compliment del RD1311/2012, només podran subministrar-se productes fitosanitaris per a ús professional a titulars del carnet d’usuari de productes fitosanitaris. En el cas que el lliurament es realitze a nom d’una persona jurídica o del titular d’una explotació, qui reba el producte haurà d’acreditar que posseeix autorització o poder d’aquesta persona o titular d’explotació per a actuar i efectuar la recepció en el seu nom.

Per últim, l’agricultor ha de signar el full d’entrega del producte.

Per a qualsevol dubte es pot contactar amb els Guardes Rurals als telèfons 647355811 o 647355812.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *